Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Banii sunt mai importanti ca datele personale

Majoritatea posesorilor de PC-uri si de laptopuri vor sa isi pastreze informatiile in siguranta: in lumea moderna pierderea informatiilor inseamna pierderea identitatii personale. Cifrele unui studiu efectuat pentru Kaspersky Lab de O+K Research, in luna mai 2012, confirma cat de importanta este securitatea. Studiul a relevat ca, la nivel mondial, 95% dintre posesorii de PC-uri si 92% dintre posesorii de laptopuri sunt protejati de malware si de alte amenintari, intr-un fel sau altul. Intrebarea este, insa, cat de eficiente sunt aceste solutii de securitate. Potrivit studiului, 69% dintre utilizatori nu au platit pentru programul antivirus instalat pe calculatorul lor.

Desigur, exista foarte multe solutii antivirus gratuite pe piata, dar toate au functii relativ limitate. Pe de alta parte, solutiile comerciale ofera un set diferit de funcționalitați: dezvoltatorii sunt concentrati pe produse complexe care includ firewall, filtre anti-spam si anti-phishing, precum si alte instrumente superioare protectiei de baza anti-malware. Exact aceste module, care sunt rareori intalnite in solutiile gratuite, asigura securitate reala in timpul activitatilor obisnuite ale utilizatorilor: vizitarea site-urilor, comunicarea pe retelele sociale si operatiunile de online banking.

In mod interesant, 22% dintre respondenti sunt de parere ca existenta programelor antivirus gratuite este rezultatul actiunilor de responsabilitate sociala ale dezvoltatorilor si declara ca existenta acestora se bazeaza pe faptul ca producatorilor le pasa de utilizatorii care, din motive personale sau financiare, nu pot plati pentru protectia antivirus. 31% dintre respondenti sunt de parere ca programele gratuite sunt un tip de platforma pe care dezvoltatorii o folosesc pentru a-si promova produsele comerciale de top.

De asemenea, specialistii O+K Research au incercat sa stabileasca frecventa cu care respondentii utilizeaza programe de protectie preinstalate. A reiesit ca 60% dintre cei intrebati au primit o versiune trial a unui program anti-virus la achizitionarea computer-ului sau a laptopului. 13% dintre acestia au continuat sa foloseasca solutia preinstalata dupa ce perioada de trial a luat sfarsit, in timp ce 30% dintre utilizatori au trecut ulterior la o alta solutie. Totusi, 2% dintre respondenti nu au luat nicio masura dupa ce perioada trial s-a terminat si au lasat computerele neprotejate.

Costul celor mai eficiente solutii de securitate, precum Kaspersky Internet Security, este relativ mic. In plus, dezvoltatorii de programe comerciale au numeroase oferte promotionale, care fac produsele mai accesibile. Solutiile platite isi depasesc concurentii gratuiti prin calitate, confirmata de testele independente, si functionalitate.

Amenintarile din ce in ce mai numeroase fac necesara obtinerea unei protectii de incredere, pe mai multe nivele, pentru datele cele mai importante ale utilizatorilor. Acest lucru necesita utilizarea unor tehnologii complexe, precum sistemul Safe Money de la Kaspersky Lab, dezvoltat pentru a proteja platile online.

 

KasperskyLab logo

 

Cele mai citite

Error: No articles to display