Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Intel si Ministerul Educatiei vor sa schimbe modul de predare in scoli

In perioada 12-13 octombrie, Intel si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, au organizat seminarul "Transforming Learning with One-to-One Course" sustinut de Ollie Bray, Intel Teach Consultant. Aflandu-ne intr-o era digitala, Intel si Ministerul Educatiei si-au propus sa apropie mai mult de tehnologie modul de predare al profesorilor si procesul de invatare al elevilor. Training-ul a fost un impuls pentru formatori si un mod de a constientiza valoarea pe care trebuie sa o atribuim lumii digitale.

In acest moment, tinerii sunt in permanenta la curent cu noutatile tehnologice. De aceea este important ca profesorii si formatorii sa fie si ei informati si sa foloseasca tehnologia in avantajul lor. Prin intermediul acesteia, materiile clasice pot fi transformate si reinventate. Copiii sunt atrasi de imagini, programe, clipuri video, iar toate acestea pot fi folosite astfel incat procesul de invatare sa devina unul atractiv.

"In momentul de fata, nu se pune accentul asa cum ar trebui pe noile metode de predare cu ajutorul tehnologiilor, al gadget-urilor. Acestea fac parte din viata cotidiana a elevilor, devenind chiar indispensabile, iar faptul ca nu sunt folosite in sistemul educational este un dezavantaj. In zilele noastre, copiii sunt la curent cu noutatile tehnologice, iar accesul la informatii se face mult mai usor. Daca vrem ca sistemul educational sa performeze, atunci acesta trebuie aliniat cu tehnologia", a declarat Ollie Bray, Intel Teach Consultant.

In prima parte a training-ului, reprezentantul companiei Intel a prezentat un Classmate PC, marca Maguay. Avand un design clamshell si bazandu-se pe tehnologii Intel, produsul ofera elevilor o experienta de eLearning deosebita. Design-ul produsului a fost realizat in urma interpretarii unor studii realizate de Intel la nivel mondial si a implementarii diferitelor programe pilot, atat in tari mature cat si emergente.

"Este necesar ca tehnologia sa se alature profesorilor. Datorita conservatorismului sau a situatiei financiare, profesorii folosesc aceeasi formula de predare de foarte mult timp. Este timpul ca si in Romania sa aplicam metodele pe care le vedem ca functioneaza in alte tari europene. Pentru ca tehnologia sa transforme pozitiv modul de predare este nevoie ca profesorii sa stie sa o foloseasca. Cursul realizat astazi este o experienta bine venita, iar interesul de participare al profesorilor este din ce in ce mai mare", a declarat Simona Tanase, reprezentanta a Ministerului Educatiei.

Training-ul a fost structurat pe patru module. Primul a avut rolul de a analiza curricula si de a gasi metode de integrare a instrumententelor digitale astfel incat procesul de predare si de invatare traditional sa fie transformat intr-unul productiv si creativ bazat pe tehnologie. Al doilea si al treilea modul s-au concentrat pe analizarea si abordarea tuturor problemelor care pot sa apara intr-un mediu de invatamant One-to-One si prezentarea acestora. Al patrulea modul, si poate cel mai important, a presupus prezentarea beneficiilor induse de colaborarea dintre profesori atunci cand acestia folosesc eLearning-ul.

"Profesorii sunt cea mai importanta componenta a salii de clasa, ei au rolul de a-i indruma pe copii, de a le crea conditii propice de invatare. ClassMate PC aduce avantaje atat profesorilor cat si elevilor. Prin intermediul acestui sistem profesorii pot preda lectii personalizate, in functie de capacitatea fiecarui copil, pot supraveghea activitatea si corecta in timp real lucrari. Pe de alta parte, copiii vor gasi in ClassMate un PC Mobil care le schimba modul de invatare, permitandu-le sa adopte tehnologia la o varsta mica si invatand sa se foloseasca de ea pentru a-si atinge scopurile", a declarat Adrian Cioroianu, Business Development Manager, Intel Romania.

Prin training-ul realizat saptamana trecuta, Intel reconfirma angajamentul luat de a investi in educatie, prin intermediul diferitelor programe si resurse. Scopul Intel este de a transforma viata a milioane de oameni prin investirea in sistemul educational. De peste 10 ani, Intel a lucrat impreuna cu diferite state, comunitati, scoli, pentru a gasi solutii optime de eLearning.

Conform unui studiu comandat de Intel, 99% dintre parinti considera ca abilitatea de a utiliza un computer este importanta in viata copiilor lor. Potrivit aceleiasi analize, jumatate (50%) dintre parintii din zona EMEA declara ca utilizarea PC-ului de catre cei mici este esentiala in dezvoltarea ulterioara a acestora. De asemenea, majoritatea adultilor percep abilitatile de utilizare a unui PC ca parte integranta in dezvoltarea unui copil, iar 98% considera ca increderea cu care cei mici utilizeaza PC-ul are un impact clar asupra dezvoltarii lor profesionale.

 

intel logo

 

 

Cele mai citite

Error: No articles to display