AMD combina arhitectura x86 si procesoarele ARM

In urma unei mutari strategice, AMD a anuntat ca urmeaza sa proiecteze procesoare bazate pe tehnologia ARM 64-bit, pe langa procesoarele x86 produse in mod curent. Acestea sunt destinate mai multor piete, incepand cu serviciile cloud si serverele pentru centre de date. Primul procesor ARM produs de AMD, va fi un model puternic integrat, 64-bit multicore, de tip System-on-a-Chip (Soc), optimizat pentru servere eficiente in consumul de energie, ce domina cele mai mari centre de date si imbunatatesc experienta pe computer. Primul procesor bazat pe tehnologia ARM, AMD Opteron, va intra in productie anul acesta si va integra materiale AMD SeaMicro Freedom .

Noul design AMD se adreseaza cererii in crestere, de imbunatatire a performantei-per-watt, pentru solutii de cloud. AMD a introdus in 2003 prima solutie mainstream pe 64-bit x86, pentru servere, odata cu procesorul AMD Opteron, iar acum, AMD va fi singurul producator de procesoare ce imbina ecosistemele x86 cu 64-bit ARM pentru a debloca noi nivele de flexibilitate si a genera performanta optima si eficenta de putere, pentru o gama intreaga de fluxuri de lucru enterprise.

"AMD a condus tranzitia centrului de date catre sistemele mainstream 64-bit cu AMD64. Prin strategia noastra ambidextra, vom ajunge din nou primii in urmatorul punct major de inflexiune al industriei, prin adoptarea de procesoare 64-bit, eficiente, pentru servere, bazate atat pe arhitectura x86 cat si pe arhitectura ARM," spune Rory Read, presedinte si CEO AMD. "De-a lungul colaborarii cu ARM, ne-am intregit portofoliul AMD IP deja impresionant, inclusiv cunostiintele noastre despre procesoarele 64-bit si despre tehnologiile AMD SeaMicro Freedom, pentru a oferi cea mai flexibila si completa solutie de procesare pentru centrele de date moderne. "

"Industria are nevoie sa inoveze continuu pe piete, pentru a satisface cererile tot mai mari ale clientilor, iar ARM si partenerii nostri descopera solutii de calcul din ce in ce mai eficiente energetic pentru a satisface aceste nevoi ", a declarat Warren East, CEO ARM. "Prin colaborarea cu ARM, AMD este capabil sa-si impulsioneze portofoliul sau IP extraordinar, incluzand materialele AMD Freedom, cu nuclee de procesor ARM 64-biti pentru a construi solutii acestei cereri si pentru a transforma industria."

Explozia centrelor de date a adus cu ea oportunitatea optimizarii puterii de calcul, prin solutii foarte diferite. AMD ofera un ecosistem de calcul plin de posibilitati, oferind solutii bazate pe procesoare AMD Opteron x86, noile APU-uri pentru servere, ce ajuta Arhitectura Sistemelor Eterogene (HSA), si noile solutii ARM 64-bit.

La un eveniment gazduit de AMD in San Francisco, reprezentantii de la Amazon, Dell, Facebook, Red Hat au participat la o discutie de grup cu privire la oportunitatile create de solutiile ARM pentru servere ARM de la AMD.

 

amd-logo

 

Cele mai citite