Microsoft au patentat un nou DRM draconic

Uneori am senzatia ca cei de la Microsoft sunt malefici. Nu ma refer la Windows 8, desi exista o mica doza de machiavelism prezenta si acolo. Ma refer la noul patent descoperit de catre cei de la Eurogamer, care se refera la un nou sistem capabil sa monitorizeze utilizatorul, asigurandu-se ca persoana din fata ecranului este cea care a cumparat licenta pentru filmul, melodia sau jocul aflat pe monitor.

Uitati cateva informatii luate pe site-ul oficial US Patent & Trading Office:

"O metoda de a distribui content fata de utilizator cuprinzand: furnizarea unei selectii de content la dispozitia utilizatorului; pentru fiecare content oferit, prezentarea unei optiuni de licenta asociind performanta materialului oferit cu utilizarea individuala a unui singur consumator pe dispozitivul de afisare."


"Consumatorii primesc selectia de continut si alegerea de licente valabile pentru materialul dorit. Utilizatorii care consuma materialul pe dispozitivul de afisare vor fi inregistrati in asa fel incat atunci cand numarul de utilizatori aflati in fata ecranului creste peste numarul celor licentiati, o actiune pentru remedierea problemei va fi activata."

Pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul American de Patente.

Desigur partea cea mai neplacuta este faptul ca patentul acopera atat dispozitive mobile cat si cele din interior, atat streamed cat si downloadate pe un dispozitiv, sau stocate pe alte medii de stocare. 

 

Patent

 

 

Cele mai citite

Error: No articles to display