SAPPHIRE lanseaza cooler-ul Vapor-X pentru procesoare

SAPPHIRE Technology, companie binecunoscuta pentru solutiile sale grafice, a inceput livrarea primului sau cooler. Destinat entuziastilor si avand la baza tehnologia proprietara multiplu-premiata, Vapor-X, cooler-ul extrem de eficient si silentios dispune de doua ventilatoare, un randament de 200 wati si un kit de montare universal pentru procesoarele AMD sau Intel.

SAPPHIRE este un pionier al tehnologiei bazate pe camera de vapori, implementata componentelor PC, cunoscuta sub numele de Vapor-X, odata cu introducerea primei placi grafice din seria ATOMIC, in 2007. De atunci tehnologia a fost utilizata la cateva generatii de placi grafice high-end, unde racirea eficienta putea oferi performante mai mari, dar si la gama de placi grafice Vapor-X, ce detin o reputatie pentru operare silentioasa si rece.

Sapphire-Vapor-X-CPU

Acum SAPPHIRE a aplicat tehnologia Vapor-X intr-un design original si exclusiv SAPPHIRE pentru primul sau cooler universal. Intr-o configuratie similara placilor grafice, camera de vapori este in contact direct cu suprafata procesorului pentru dispersarea accelerata a caldurii. Transferul de caldura se realizeaza cu ajutorul unui sistem de conducte si al lamelelor de racire.

Dispersia finala de caldura este obtinuta de cele doua ventilatoare, fiecare cu lamele tip turbina, concepute pentru a oferi flux de aer eficient, dar cu zgomot redus, similare celor introduse seriei de placi grafice SAPPHIRE Dual-X. Aplicarea solutiei Vapor-X conduce spre o eficienta de racire foarte buna, dezvoltata sa faca fata la 200W, mai mult decat suficient chiar si pentru ultimele tipuri de procesoare. In conditii de operare cu sarcina redusa, vitezele ventilatoarelor pot fi foarte mici, astfel zgomotul produs atinge un nivel minim.

Multa atentie a fost acordata detaliilor design-ului SAPPHIRE Vapor-X CPU. Kit-ul universal de instalare este compatibil cu toate placile de baza, cu ultimele tipuri de socket, atat de la AMD, cat si de la Intel. Cand este instalat, inaltimea totala a cooler-ului permite acestuia sa incapa intr-un sasiu standard ATX, oferind in acelasi timp suficient spatiu pentru majoritatea tipurilor de memorie. Cele doua ventilatoare sunt montate intr-un cadru de plastic, cu scopul de a controla fluxul de aer si de a dispune de LED-uri integrate, ce contribuie la aspectul elegant al unitatii.

Sapphire-Vapor-X-CPU-instalat

"SAPPHIRE isi extinde portofoliul catre zone aliniate cu piata de solutii grafice PC," a comentat Adrian Thompson, SAPPHIRE VP de Marketing. "Valorificam expertizele noastre in tehnologia avansata pentru a oferi produse mai eficiente pentru segmentul de entuziasti care apoi vor putea fi introduse intr-o linie extinsa de produse mainstream."

 

SAPPHIRE Vapor-X CPU Cooler este in curs de livrare si va fi disponibil prin partenerii retail si etail SAPPHIRE Toate marcile inregistrate.

Cele mai citite