Gabe Newell a confirmat existenta unui proiect Steam Box, menit sa rivalizeze cu platformele next-gen

Valve, unul din cei mai intelegatori parinti ai PC Gaming-ului, au confirmat intentiile lor de a intra in arena hardware, unde se vor razboi cu Nintendo, Microsoft si Sony. Nu este surprinzator considerand ca zvonurile legate de o noua consola sau PC marca Valve au circulat pentru minim cateva luni. Dupa VGA, Gabe Newell, tatal companiei, a confirmat aceste zvonuri pentru Kotaku, declarand ca "Steam Box" va iesi pe piata anul viitor.

 

Steam Big Picture

 

Intr-un interviu cu cei de la Kotaku, Newell a discutat despre Big Picture, noul layout construit pentru televizoare si despre proiectul "Steam Linux", care inca se afla in beta. Acesta a continuat cu anuntul (sau confirmarea) ca incepand cu anul viitor, Valve va pregati PC-uri dedicate, sisteme care ar putea fi conectate cu usurinta direct la TV si vor rula Steam din prima instanta. Evident, acest "Steam Box" va intra in competitie directa cu noua generatie de console de la Microsoft si Sony.

Totusi, platforma produsa de Valve s-ar putea nu fie la fel de maleabila si open-source ca un PC traditional. "Cu siguranta hardware-ul nostru va fi un mediu controlat" a declarat acesta. "daca doresti mai multa flexibilitate, poti continua sa utilizezi un PC. Pentru utilizatorii care doresc o solutie mai la "la cheie", asta va fi ceea ce vor dori in sufragerie".

Cele mai citite

Error: No articles to display