Lansare Nikon 1 J3 si Nikon 1 S1

SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea a doua noi aparate foto din seria Nikon 1, J3 si S1, precum si doua noi obiective: 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6.

Nikon 1 J3 este cel mai mic aparat din lume cu obiective interschimbabile. Cu un senzor in format CX de 14,2MP si o sensibilitate cuprinsa intre ISO 100 si 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite cea mai ridicata viteza la fotografierea continua, 15 cadre pe secunda cu focalizare automata, si cel mai scurt timp de declansare din lume, aproximativ 80ms.

Nikon-1-J3

Butoanele de control minimaliste ofera accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, cat si la o serie impresionanta de moduri speciale precum Captura Moment Optim sau Selectarea Inteligenta a Fotografiei.

Nikon 1 S1 inaugureaza noua serie S, care ofera usurinta de utilizare si portabilitatea unui aparat foto compact, dar calitatea imaginii si viteza sistemului Nikon 1.

Nikon-1-S3

Senzorul CX de 10,1MP este dublat de sistemul de procesare EXPEED 3A, care ii confera aceeasi viteza de record mondial ca si in cazul J3. Sensibilitatea ISO este cuprinsa si in cazul lui Nikon 1 S1 intre 100 si 6400.

Ambele aparate filmeaza in format Full HD 1080p, cu pana la 60fps, dar si cu incetinitorul, pana la viteze de 1200 de cadre pe secunda. Sistemul de focalizare se bazeaza atat pe detectia de faza, cat si pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv in timpul filmarii. Modul Creativ, disponibil la ambele modele, ofera o serie de filtre ce pot fi aplicate si vizualizate inainte de a realiza fotografia. De asemenea, cu ajutorul modului Captura Moment Optim, aparatul reda cu incetinitorul actiunea ce tocmai se petrece pentru a da posibilitatea fotografului de a alege cadrul dorit.

Obiectivul grandangular 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 ofera un unghi larg celor care doresc sa surprinda cat mai mult in cadru. Este perfect pentru fotografia de peisaj, dar si pentru fotografierea in locuri stramte sau pentru fotografia de strada, fiind echivalent unui interval focal 18-35mm in format Full Frame.

Nikkor-VR-6.7-13

Obiectivul este dotat cu sistem de reducere a vibratiilor VR, pentru fotografii cat mai clare, si este extrem de robust si stilat, exteriorul fiind realizat din metal.

NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 este cel mai mic teleobiectiv cu zoom de 10X din lume. Versatilitatea este al doilea sau punct forte, avand o lungime focala echivalenta cu 27-270mm in format Full Frame. Aceste caracteristici il recomanda ca alegerea perfecta pentru calatorii sau pentru momentele cand nu se doreste schimbarea mai multor obiective.

Nikkor-VR-10-100

Sistemul VR este indispensabil acestui model, oferind stabilizarea imaginii la distante focale mari si in actiune, iar exteriorul metalic adauga stil si ofera siguranta unei constructii solide.

Noile aparate Nikon 1 vor fi disponibile la vanzare incepand cu luna februarie prin intermediul partenerilor oficiali Nikon in Romania.

Cele mai citite