ASRock 990FX Extreme9, imbunatatiri noi pe AMD 990FX

ASRock a anunţat lansarea vârfului de gamă din seria AM3+ – ASRock 990FX Extreme9. Deși dispune de același chipset, o multitudine de caracteristici au fost implementate pentru liniile viitoare de produse AMD. Printre caracteristicile prezente regăsim condensatorii premium, un sistem stabil de faze, conexiunea Intel Gigabit LAN și funcţia proprietară X-Boost, pentru un overclocking ușor și eficient.

ASRock-990FX-Extreme9-set

Placa de bază 990FX Extreme9 utilizează chipset-urile AMD 990FX și SB950 și oferă suport pentru procesoarele AM3+ cu până la 8 nuclee, oferind procesorului soluţii de alimentare performante. Condensatorii Premium gold extind de 2.5 ori durata de viaţă a plăcii, Digi Power oferă o alimentare constantă a procesorului, sistemul de faze 12 + 2 aduce performanţe stabile, iar Dual-Stack MOSFET oferă o suprafaţă mai mare de contact, rezistenţă scazută RDs(on) și eficienţă mai bună a etajului de alimentare.

Memoria include 4 sloturi DDR3, ce suportă frecvenţe de până la 2450 MHz, în overclocking. Sunt incluse de asemenea 4 sloturi de expansiune PCIe 2.0 X16, cu suport pentru tehnologiile NVIDIA 3-Way SLI și AMD 3-Way CrossFireX, pentru ca utilizatorii să se delecteze cu grafică excelentă. ASRock 990FX Extreme9 oferă cea mai bună experienţă de internet cu Intel 82583V Gigabit LAN. Calitatea audio 7.1 CH HD este oferită de chip-ul Realtek ALC898 cu suport THX TruStudio, ce nu va dezamăgi utilizatorii. Un număr considerabil de periferice și dispozitive de stocare pot fi conectate pe placă, datorită celor 8 porturi USB și 8 porturi SATA3, dar şi panoului frontal USB 3.0. Mai mult, conectorii High density power reduc cu 23% pierderea de energie și temperatura pinilor de până la 22˚Celsius.

ASRock-990FX-Extreme9

Tehnologia proprietară X-Boost permite oricărui utilizator să tacteze computerul prin simpla apăsare a tastei X în timpul iniţializării POST, iar sistemul primește un spor de performanţe de până la 116%!

Cele mai citite