Panasonic LUMIX DMC-GH2

Pentru camerele digitale hibride, inregistrarea video nu mai este acum o functie suplimentara ci o optiune aproape standard. Panasonic DMC-GH2 poate inregistra cu usurinta clipuri Full HD la 1920x1080/60i, la calitate output de 60p. Inregistrarile video de calitate cinematografica la 24p si o rata de maximum 24 Mbps ofera imagini impresionante cu detalii foarte expresive. Mai mult, datorita modului Cinema (nou introdus ca optiune la modul Film) filmele inregistrate in 24p au o gradatie superioara a culorilor. Noul mod Variable Movie face posibila inregistrarea de imagini in miscare la un frame-rate variabil, pentru obtinerea de efecte rapid/incet pe film. Activarea noii functii EX Tele Conversion permite utilizatorului sa mareasca zoom-ul dincolo de limita originala pentru a apropia si mai mult subiectul, atat la fotografiere cat si la filmare.

Noua DMC-GH2 poate fi controlata tactil intr-un mod foarte usor de intuit si este echipata totodata cu cel mai rapid indice de autofocalizare de numai 0,1 secunde. Componentele-cheie ale camerei, incluzand senzorul si motorul de procesare a imaginilor, au fost reproiectate in totalitate din dorinta de a obtine imagini spectaculoase, chiar si la rezolutie mare, cu detalii frumoase si o gradatie a culorilor foarte apropiata de realitate.

Compatibila cu standardul Micro Four Thirds, DMC-GH2 este un model foarte compact, cu functii avansate de fotografiere si filmare care permit utilizatorului sa obtina imagini de o calitate exceptionala si sa beneficieze de confort maxim la operare. Posibilitatea de a transmite imaginile filmate in direct, catre un monitor, printr-o iesire HDMI, face modelul foarte convenabil chiar si pentru utilizatorii profesionisti. Controlul tactil intuitiv, popular la modelul DMC-G2 si foarte apreciat de catre utilizatorii din intreaga lume, este replicat acum si la DMC-GH2. Alaturi de ecranul Intelligent LCD pliabil, usor de vizionat, si de noul ocular Multi Aspect Wide Screen LVF (Live View Finder), modelul DMC-GH2 atinge cel mai inalt nivel de confort in operare din istoria camerelor Panasonic LUMIX.

Varietatea pe care o confera obiectivul interschimbabil este un alt avantaj al sistemului LUMIX G Micro System care include intr-un total de 11 lentile noul obiectiv LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), teleobiectivul LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) si obiectivul 3D LUMIX G 12,5mm / F12 (H-FT012).

Noul obiectiv 3D este primul de acest gen dezvoltat in intreaga lume si permite nu doar vizualizarea in trei dimensiuni dar si inregistrarea 3D. Modul iA(Intelligent Auto) este o prezenta constanta si in continua evolutie la camerele Panasonic iar Intelligent D-range Control este o functie nou integrata in modelul DMC-GH2. Functia Intelligent Resolution are o noua optiune - "EXTENDED" – ce permite obtinerea unor imagini mai apropiate de cele naturale, in vederea tiparirii in fornate mari.

Panasonic a rafinat si tehnologiile de procesare a imaginilor la toate camerele din seria LUMIX G Micro System astfel incat utilizatorul sa obtina imagini de calitate superioara care sa depaseasca chiar calitatea celor produse de echipamentele D-SLR. Noul senzor de 16,05-megapixeli Live MOS integreaza tehnologia vMaicovicon. In afara vitezei crescute, un avantaj net fata de senzorul CMOS, Panasonic vine si cu tehnologia originala "pixel mix". Rezultatul rezida in obtinerea unei rezolutii mai mari, a unui excelent S/N, imbunatatirea nivelului de zgomot cu 3dB si cu 200% a senzitivitatii la DMC-GH2 fata de modelul anterior. Mai mult, noul model este capabil sa porneasca rapid inregistraea de filme cu 5 fps la rezolutia de 16,05-megapixeli utilizand un declansator manual si la maximum 40 fps printr-un declansator electronic.

Pentru procesarea imaginilor, camera incorporeaza noul motor Venus Engine FHD cu capabilitati exceptionale de procesare atat foto cat si video. Legat de senzorul Live MOS, Venus Engine FHD proceseaza o cantitate mare de semnale la o viteza ridicata, facand posibila inregistrarea de imagini consecutive la rezolutie inalta dar si de filme full HD.

Noul DMC-GH2 poate inregistra la rezolutie full-HD 1920 x 1080 la 60i, dubland calitatea inregistrarii finale de la 25p/24p la 50p/60p. DMC-GH2 poate inregistra filme si la 1080/24p in modul normal, cu 24 Mbps, iar noua optiune Cinema (ce poate fi selectata din modul Film) confera inregistrarii o profunzime si o gradatie a culorilor foarte apropiata de a productiilor cinematografice. Utilizatorul are, de asemenea, posibilitatea sa aleaga cel mai potrivit frame-rate al filmarii, putand selecta intre 80%, 160%, 200% si 300%, potrivit modului Variable Movie.

DMC-GH2 poate realiza fotografii la rezolutia de 14 megapixeli (in format 16:9) in timpul filmarii, prin simpla apasare a declansatorului. Functia Extra Tele Conversion extinde zoom-ul pana la 2,6x. DMC-GH2 este, de asemenea, capabila sa trimita imaginile catre un monitor extern, cu ajutorul unui cablu mini HDMI optional.

Imaginile surprinse cu DMC-GH2 pot fi vizualizate pe orice televizor Panasonic VIERA cu rezolutie dinamica HD. Utilizatorul trebuie doar sa insereze cardul SD pe care sunt stocate inregistrarile, in VIERA Image Viewer (un slot pentru memorii SD) sau sa le transmita prin cablu optional HDMI direct pe televizor. Cu ajutorul 3D Image Viewer, pot fi vizionate imaginile 3D capturate cu DMC-GH2, pe un televizor 3D Panasonic.

 

Panasonic Lumix DMC-GH2

Cele mai citite