Concedieri in masa la Activision au afectat aproximativ 30 de developeri

Activision a confirmat concedierea în masă a mai multor developeri full-time, afectând aproximativ 30 de anagajati. Conform unui reprezentant, publisherul a făcut această decizie în incearcarea de a "alinia costurile la cheltuieli" într-un an în care mai puţine jocuri licenţiate sunt aşteptate.

Aparent o parte din echipa developerului Treyarch, cei responsabili pentru Call of Duty: Black Ops 2 se afla printre cei afectaţi, dar şi o bună parte din developerii care, în mod normal lucrau la titlurile licenţiate.

Un reprezentat Activision a declarat pentru Kotaku, „Ca orice afacere de succes, Activision Publishing lucrează totdeauna la alinierea costurilor la cheltuieli. În 2013, ne aşteptam să lansăm mai puţine jocuri bazate pe proprietăţi licenţiate, iar drept rezultat ne aliniem structura pentru a reflecta oportunităţile pietii şi ceea ce avem de oferit".

Acesta a adăugat, „Aproximativ 30 de angajaţi full-time au fost concediaţi glocal, ceea ce înseamnă aproximativ 0.5% din populaţia totală Activision Blizzard. Pentru moment, oferim acelor afectaţi, servicii de consiliere în reorientarea profesională."

Pentru cei de la Treyarch, reprezentantul a declarat, „Acum că am lansat Black Ops 2, facem o mică reducere a echipei pentru alucra doar la DLC-uri. Lansarea DLC-urilor nu va fi afectată de această decizie."

Activision logo

Cele mai citite