Motorhead, Motorcăştile şi super atmosferă rock la MWC 2013

Printre sutele de stand-uri cu echipamente IT, ale căror gazde erau la 4 ace, retina mi-a fost atrasă de unul care ieşea total din tipar, emanând o atmosferă rock extraordinară. Un LCD imens rula imagini cu Motorhead, în timp ce 2 boxe uriaşe redau melodiile trupei. Sub televizor era un set de tobe Tama, care stăteau cuminţi, neatinse.

Numai că surpriza venea din stânga acestui aranjament, unde se afla un stand metalic, care prezenta 3 perechi de căşti... Motorhead. Totul era o combinaţie de negru şi argintiu metalic.


Casti-Motorhead

Denumirile sunt în ton cu atmosfera rock: Bomber, Iron Fist şi Motorizer. Sunt căşti construite să sune mai tare decât orice concurenţă, dar să redea genul de claritate rock pe care o aştepţi de la o gaşcă de motociclişti, care a fost în top an după an. La fel ca şi trupa, căştile îşi menţin reputaţia: dacă ţi se pare că se aude prea tare, înseamnă că eşti prea bătrân. De fapt, la întrebarea mea dacă pot bate la tobe, unul dintre rockerii din stand mi-a spus că la precedenta sesiune cu public, vecinii s-au plâns de zgomot, iar organizatorii au interzis această activitate. Ca jurnalist nu comentez, dar ca rocker.....

Finisajul negru mat al căştilor a fost inspirat de bordul de Mustang. Banda care susţine căştile conţine două fire din oţel, având 4 mm diametru, pentru a rezista chiar şi pe capul manechinelor din testele de impact pentru maşini.

Difuzoarele au fost alese să suporte de 6 ori mai multă putere decât variantele obişnuite, astfel că putem da volumul la maxim, iar sunetul va fi la fel de clar, pe toată lungimea scalei de sunet. Ideea este că putem folosi Motorcăştile şi pe amplificatoare sau mixere de studio, fără teama de a le distruge. Aşa încât ... dacă este prea tare, sigur eşti prea bătrân.

Pentru cupe s-a folosit catifea. Motivul este dublu: întâi pentru confortul utilizatorului, iar apoi pentru antifonarea excelentă.

Motorizer
Motorizer sunt orientate către persoanele care doresc cea mai bună calitate a sunetului. Aceste căşti de uz intens redau frecvenţele joase într-un mod cald, iar mediile şi înaltele, foarte clare, datorită difuzoarelor puternice, de 40mm, cu magnet neodymium.

Aceste căşti au fost construite cu gândul la DJ, oferind cupe mobile, care pot fi rotite la 180 grade, pentru a asculta numai cu o ureche. În plus, avem la dispoziţie o aplicaţie de sunet, care controlează volumul, redarea, pauza, înaintarea printre melodii, răspunsul şi închisul unei convorbiri, punerea în aşteptare a apelului, comutarea între apeluri, etc. Totul depinde de smartphone-ul tău.

Motorhead-Motorizer

Cablul este detaşabil. Motorizer sunt livrate cu un cablu de 1m, care conţine Controlizer (modulul de control), pentru conectarea la smartphone, dar şi cu un cablu de 2.5m, pentru audiţia de acasă. Cablul se atasează pe o singură parte, ca la căştile profesionale.

Iron Fist
Aceste căşti au cupele mai mari, dar sunt dedicate celor care doresc mai puţină presiune pe cap. Echipate cu difuzoare speciale, de 40mm diametru, Iron Fist redau superb frecvenţele joase, fără a pierde din calitatea sunetelor medii şi înalte.

Motorhead-Iron-Fist

Ca şi celelate produse Motorhead, cablul se ataşează pe o singură parte. În pachet se găseşte un cablu de 1m, pentru smartphone şi unul de 2.5m, pentru audiţiile de acasă.

Bomber
Construite pentru cei care folosesc căşti ‚peste urechi', dar le doresc foarte uşoare. Difuzoarele de 30mm sunt super potente, fiind de 6 ori mai puternice decât variantele obişnuite şi aplicând sintagma: mai tare decât orice altceva similar.

Motorhead-Bomber

Cablul are 1.1m şi se conectează pe o singură parte la căşti.

Într-o vitrină adiacentă, am găsit încă 2 perechi de căşti, de tip intra-ureche.

Overkill
Avem de-a face cu o pereche de căşti rock, care oferă sunet de calitate superioară pe întregul spectru de frecvenţe. Chiar dacă le stresaţi cu volum mare, căştile vor rezista impecabil.

Motorhead-Overkill

Sunt special create pentru smartphone, de aceea vin cu microfon şi controller de sunet, ataşate pe cablu. Astfel putem răspunde, închide apeluri, porni şi opri muzica, sau naviga printre melodii.

Trigger
Aceste căşti vor reda perfect toate frecvenţele. Pentru fiabilitate şi rezistenţă, sunt construite din cel mai durabil metal suedez. Conectorul este orientat oblic, pentru a ocupa mai puţin spaţiu, dar şi pentru a fi mai rezistent la bruscări.

Motorhead-Trigger

Putem alege din 3 variante de finisaj: metal şlefuit, negru metalic, arămiu.

În final, am şi o imagine cu husele Motorhead, care acoperă o gamă largă de smartphone-uri, şi sunt confecţionate din piele de cea mai bună calitate. Preţul unei huse este de 30 EURO.

Motorhead-huse

 

Cele mai citite