AMD a lansat noile APU seria A, nume de cod Richland

AMD a anunţat lansarea celei mai performante game de APU-uri (Accelerated Processing Units) Seria A, denumite "Richland". Noua serie de APU-uri aduce inovații tehnologice, precum recunoașterea facială, recunoașterea gesturilor, grafică îmbunătățită, un plus de performanță față de generația precedentă și management de putere, toate pe un singur cip.

Noua Serie de APU-uri combină puterea de procesare CPU cu cea grafică, pentru a accelera o gamă de aplicații software, ce are rolul de a extinde și îmbogăți experiența utilizatorilor:
AMD Face Login – tehnologia de recunoaștere facială, împreuna cu un webcam, permite autentificarea rapidă în Windows sau pe diferite site-uri web, ce presupun sesiuni de autentificare, precum rețelele sociale și serviciile de e-mail;

AMD Gesture Control – urmărește gesturile mâinilor și le interpreteaza drept comenzi pentru funcțiile media-playerelor, browserelor, e-readerelor și a unor aplicații ce se pot folosi de un webcam, procesare avansată de imagine și algoritmi de detecție a imaginii;

AMD Screen Mirror – distribuie wireless conținut, precum fotografii, clipuri video, stream-uri media HD și pagini web, de pe un PC sau tabletă către un TV compatibil, un receptor DLNA sau alte PC-uri. Această funcție este disponibilă doar pentru anumite dispozitive AMD;

AMD Video Entertainment Features – transformă-ți conținutul într-un mod mai atractiv: tehnologia AMD Steady Video ajută utilizatorii să stabilizeze imaginea din clipurile video într-un mod foarte simplu. Tehnologia AMD Quick Stream asigură streaming video rapid, fără întreruperi și AMD Perfect Picture HD îmbogățește și dă culoare conținutului video.

Suita software va fi preinstalată pe anumite notebook-uri echipate cu APU-uri AMD Seria A. De asemenea, aceasta va putea fi descărcată de pe www.amd.com, începând de luna viitoare.

Efectuând optimizări pe arhitectura precedentă ("Trinity") și îmbunătățind grafica, noua Serie A de APU-uri AMD aduce un avantaj de performanță, împreună cu suport pentru cele mai noi tehnologii:

• îmbunătățiri ale performanțelor vizuale și de procesare, comparativ cu generația precedentă APU-uri Seria A;

• tehnologia AMD Start Now pentru viteză de răspuns ridicată în cazul unei tablete;

• tehnologia AMD Turbo CORE, ce oferă și mai mult potențial față de generația precedentă, oferind și mai multă performanță la nevoie

• suport pentru AMD Eyefinity, AMD Radeon™ dual graphics și DirectX® 11.


Notebook-urile performante și cele tradiționale, bazate pe Seria A de APU-uri, se livrează în prezent, fiind disponibile începând de luna aceasta în regiuni selectate. Detaliile tehnice pentru fiecare model sunt prezentate mai jos:

APU-urile AMD Seria-A in Q1

Model APU

AMD Radeon™ Brand

TDP

Nuclee
CPU

Frecventa CPU (Max/Normala)

AMD Radeon™ Cores

Frecventa GPU (Max/Base)

L2 Cache

Max DDR3

A10-5750M

HD 8650G

35W

4

3.5GHz/ 2.5GHz

384

720MHz/ 533MHz

4MB

DDR3-1866

A8-5550M

HD 8550G

35W

4

3.1GHz/ 2.1GHz

256

720MHz/ 515MHz

4MB

DDR3-1600

A6-5350M

HD 8450G

35W

2

3.5GHz/ 2.9GHz

192

720MHz/ 533MHz

1MB

DDR3-1600

A4-5150M

HD 8350G

35W

2

3.3GHz/ 2.7GHz

128

720MHz/ 514MHz

1MB

DDR3-1600

 

Noile variante desktop și low-voltage de APU-uri Seria A, vor fi anunțate și disponibile în prima jumătate a anului 2013.

amd-logo

 

Cele mai citite