Iti dau reducere 1% la PC Garage

Doar 1 din 4 companii utilizează o soluţie de securitate specializată pentru dispozitivele mobile

În prezent, aproape jumătate dintre companiile din lume utilizează soluţii specializate pentru administrarea şi securizarea dispozitivele mobile din reţele. Un studiu realizat de Kaspersky Lab la finalul anului 2012, în parteneriat cu B2B International, relevă faptul că 32% dintre organizaţii au adoptat o politică de securitate specifică, exclusiv pentru smartphone-uri şi tablete. Doar 28% dintre companiile de pe glob au ales să implementeze o tehnologie completă pentru administrarea dispozitivelor mobile (Mobile Device Management - MDM).
Smartphone-urile, în număr din ce în ce mai mare atât în companii, cât şi în posesia utilizatorilor individuali, sunt folosite pentru activităţi de business, în fiecare zi. Această tendinţă, în continuă evoluţie, este imposibil de ignorat de către mediul de business actual, după cum arată cercetarea efectuată de B2B International împreună cu Kaspersky Lab. Doar 9% dintre organizaţii consideră că este realist să le interzică angajaţilor să îşi folosească telefoanele personale pentru activităţi de serviciu. Pe de altă parte, 29% dintre firme le-au asigurat angajaţilor accesul complet la informaţiile din reţelele companiilor prin intermediul dispozitivelor mobile.
Tehnologia Mobile Device Management integrată în soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business, noua platformă de securitate creată de Kaspersky Lab pentru a proteja reţelele companiilor, asigură administrarea şi securizarea fiecărui dispozitiv mobil utilizat în companie.

Pe lângă protejarea smartphone-urilor şi a tabletelor de ameninţările malware (esenţială pentru sistemele Android, din cauza numărului tot mai mare de programe maliţioase care le atacă), funcţiile MDM permit administratorilor sistemului să controleze de la distanţă conţinutul stocat pe un dispozitiv, putând bloca accesul la el în cazul în care este pierdut sau furat. În plus, tehnologia MDM le oferă specialiştilor IT posibilitatea să separe informaţiile personale de cele ale companiei. Odată implementată această funcţie, politica BYOD (prin care angajaţii îşi pot aduce propriile dispozitive de acasă, pentru a le folosi la locul de muncă) nu mai reprezintă o problemă pentru companii: administratorii pot oricând naviga prin datele companiei de pe dispozitivul personal al angajatului, fără a interfera cu informaţiile personale.

Un alt avantaj al tehnologiei MDM din soluţia Kaspersky Lab îl reprezintă sistemul centralizat de administrare şi control, care poate fi integrat cu uşurinţă în sistemul de securitate al companiei, făcând posibilă identificarea tuturor ameninţărilor la adresa infrastructurii mobile IT a organizaţiei.

KasperskyLab logo

 

Cele mai citite

Error: No articles to display