i-Rewind a introdus un serviciu inovator pentru schiori

i-Rewind a introdus un serviciu inovator pentru schiori, bazat pe arhitectura Cisco® Borderless Networks. Soluția i-Rewind, numită după compania care a creat-o, a fost dezvoltată de o echipă de ingineri software din România, în colaborare cu Bittnet Systems, partener Premier local certificat Cisco.

Soluţia este compusă din echipament hardware şi software, combinat cu o aplicaţie pentru smartphone-uri, care permite pasionaţilor de sporturi de iarnă să își revadă coborârea pe pârtie. Înregistrarea coborârii este filmată la calitate HD, din unghiuri diferite şi este furnizată utilizatorului direct pe smartphone. O rețea pe fibră optică, de mare viteză, conectează camere video instalate pe pârtie, switch-uri, routere, servere și puncte de acces wireless cu întreaga infrastructură, toate având la bază arhitectura Cisco Borderless Networks. Această soluţie este operaţională din luna decembrie 2012, pe una din pârtiile de schi din Predeal.

i-rewind-colaj

Detalii ale soluţiei:

• Cum funcţionează? Atunci când un utilizator deschide aplicaţia dedicată, disponibilă gratuit, sistemul îl identifică și îl urmărește cu ajutorul semnalului GPS din telefon. În timpul coborârii, mai multe camere montate de-a lungul pârtiei înregistrează, din mai multe unghiuri, utilizatorul identificat. Schiorii pot descărca videoclipurile HD editate, odată ce ajung la baza pârtiei. De asemenea, ei pot accesa documentele din aplicație, prin intermediul unei conexiuni 3G sau wireless, pentru o perioadă de două săptămâni de la înregistrare. Înregistrările pot fi folosite pentru ca utilizatorul să își analizeze tehnica de schiat sau pentru a fi partajate cu prietenii. Sistemul poate fi folosit de asemenea de către instructorii de schi sau părinţi, pentru a-şi urmări cursanţii sau copiii pe pârtie.

• Infrastructura are la bază arhitectura Cisco Borderless Network. Astfel, trei switch-uri din seria Catalyst® 2960, cu funcționalitate Power over Ethernet (PoE), sunt instalate de-a lungul pârtiei, acestea având rolul de a conecta camerele video la server. Patru puncte de acces Cisco Aironet® 1552 sunt localizate în zona de sosire și oferă utilizatorilor acces la internet wireless. Aceste puncte de acces sunt bazate pe standardul 802.11n și sunt configurate să creeze o reţea wireless capabilă să se adapteze, să se optimizeze şi să atenueze interferenţele din mediul în care funcţionează, astfel încât să menţină o calitate ridicată a conexiunii. Soluţia este completată de un router pentru servicii integrate Cisco 1921 şi de un switch cu eficienţă energetică ridicată Cisco Catalyst 3560, care conetează camerele de filmare, router-ul şi server-ul.

• Pentru a oferi o experiență unică utilizatorului, rețeaua trebuie să susțină transferul în timp real a unei cantități mare de date. O coborâre durează în medie aproximativ un minut. În tot acest timp camerele de filmat HD furnizează conţinut video către serverul central care colectează, procesează și editează clipul până când utilizatorul ajunge la baza pârtiei. Astfel, tehnologiile Cisco, integrate în această soluţie, permit furnizarea unei experienţe unice, fără întârzieri şi la o calitate ridicată.

• Soluţia instalată este capabilă să reziste la variaţii mari ale temperaturii şi condiţii meteo extreme, oferind de asemenea o foarte bună scalabilitate.

Cele mai citite