Samsung Galaxy S4 Mini, pentru cei cu mâini mai mici

Anul acesta vom avea și o versiune budget-friendly, mai mică dar și mai slabă la capitolul performanțe, a noului flagship marca Samsung. S-ar putea spune că este o continuare a tradiției începută odată cu Galaxy S III, când am avut de a face cu un terminal asemănător din punct de vedere estetic, însă cu câteva diferenţe majore.

Samsung Galaxy S IV Mini

Am observat, în cadrul evenimentului Unpacked, la lansarea lui Samsung Galaxy S IV, un smartphone potent din punct de vedere hardware, un CPU pe arhitectura big.Little al lui ARM, care constă într-un SoC cu două CPU-uri de puteri diferite. Principiul este simplu, asemănător cu cel pe care îl găsim pe celebrul Tegra 3, dar acolo avem de a face cu 4 nuclee principale + 1 destinat emulării interfeței grafice și rularea unor funcții simple, precum telefonie sau mesagerie. În SoC-ul Exynos 5410 găsim totuși două CPU-uri quad-core, un Cortex A15 cu o frecvență de lucru de 1.6 GhZ, fiind destinat pentru heavy-lifting, cum s-ar putea spune, iar al doilea, un Cortex A7, tactat 1.2 GhZ, pentru funcțiile simple amintite mai sus.

Dar ce facem când nu avem nevoie de chiar atât de mult? Ei bine în curând ne vom putea alege din portofoliul Samsung și o versiune mai modestă a noului flagship. La fel ca și în cazul modelului Galaxy S III, va exista o versiune mini. Noul Galaxy S IV mini nu va fi totuși neglijat de către gigantul korean, și se pare că va exista și o versiune dual-sim, pentru cei ce vor să își facă loc in buzunare și folosesc două reţele GSM.

Versiunea single-sim, GT-I9190, nu este totuși mini, având în vedere că va fi echipat cu un CPU quad-core, este foarte posibil ca acesta să se ridice la nivelul celui de pe Samsung Galaxy S III. În componența device-ului vom găsi și un display cu o diagonală de 4.3 inch și rezoluție qHD de 540X960 pixeli, (densitate de 256 ppi), dar și deja celebra interfață TouchWiz Nature UX, integrată în ultimele produse Samsung, În aceeași formulă se află și modelul dual-sim, GT-I9192, dar de data aceasta echipat cu un CPU dual-core, cu o frecvență de 1.6 GHz. Ceva îmi spune că vom uita de bătrânul Galaxy S II, având in vedere ca dotările versiunilor mini ale noului flagship par foarte bune.

Despre prețul acestor două modele nu putem spune prea multe dar, având în vedere situația lui S III mini, față de cel al fratelui mai mare, vom fi destul de tentați să ne schimbăm smartphone-ul anul acesta. Cele două versiuni mini vor fi disponibile in perioada iunie – iulie a acestui an, preţul fiind încă un subiect tabu la ora actuală.

 

Noutati publicate de Alex Neagu

  1. Facebook Phone - Eveniment de lansare [LIVE]

Cele mai citite