Epson aniversează 20 de ani de la lansarea tehnologiei Micro Piezo

Epson aniversează 20 de ani de la lansarea tehnologiei Micro Piezo, care se regăsește în toate imprimantele produse de brand, de la cele foto compacte până la cele industriale. Experiența acumulată de-a lungul anilor a permis companiei Epson să dezvolte o tehnologie extrem de precisă, care asigură același nivel înalt de calitate, la fiecare printare.

Epson a dezvoltat tehnologia de printare Micro Piezo, ca alternativă la tehnologia tradițională Bubble Jet, pentru listarea cu cerneală. Diferențele sunt în metoda de imprimare a cernelurilor pe suprafața destinaţie. În cazul tehnologiei Bubble Jet, fiecare duză a capului de printare are un element de încălzire. Sub influența unui impuls electric, acesta se încălzește și provoacă un fenomen de "fierbere" a cernelii din canal. Ca urmare, se formează o bulă de aer, care se extinde și provoacă eliminarea unei picături de cerneală. Când elementul de încălzire se răcește din nou, bula de aer se resoarbe, existând posibilitatea ca cerneala în exces să se usuce pe capul de imprimare.

Bazat pe fenomenul de piezoelectricitate, tehnologia Micro Piezo folosește duze de cerneală confecționate din ceramică. Sub influența unui impuls electric, elementul ceramic piezo se deformează, creând astfel presiunea necesară propulsării unei picături de cerneală prin duza capului de imprimare. În funcție de voltajul impulsului electric, picăturile de cerneală au mărimi diferite, putând ajunge până la 1,5 picolitri. În același timp – la revenirea în forma inițială, componenta de ceramică piezo creează o presiune absorbantă, care atrage în interiorul duzei eventualele resturi de cerneală. Astfel se obține un control precis al picăturilor de cerneală, o viteză de printare crescută și o fiabilitate sporită (neexistând cerneală în exces care să se usuce pe capul de printare).

Avantajele cheie ale capului de printare Micro Piezo:


1. Varietatea cernelii
Datorită principiului de funcționare, care nu necesită încălzirea cernelii, capetele de printare Micro Piezo pot fi folosite în combinație cu mai multe tipuri de cerneală. Două exemple sunt cernelurile Epson pe bază de pigment, ideale pentru utilizatorii care doresc printuri rapide, clare și care să dureze, și cernelurile pe bază de solvent, potrivite pentru afișe expuse în aer liber.

2. Durabilitate sporită
Capetele de printare Micro Piezo sunt deosebit de rezistente, datorită principiului de funcționare, care nu implică generarea de căldură. Fiind deosebit de fiabilă, tehnologia poate fi folosită nu doar în segmentul consumer, ci și în domeniul industrial.

3. Calitate sporită a imaginii
Tehnologia Multi Size Dot Technology (MSDT), propietară Epson, asigură un control exact al picăturii de cerneală propulsate de capul de imprimare. Picăturile de doar 1.5 picolitri (0.000000000001 litri) fac posibilă tipărirea unor imagini vii, cu nuanțe perfecte, lipsite de granulație. Capul de printare, construit din ceramică piezoelectrică, previne deformarea picăturilor de cerneală, garantând că fiecare picătură va fi perfect rotundă și va fi amplasată pe hârtie cu precizie maximă.

4. Viteză sporită
Datorită tehnologiei MSDT, imprimantele Epson pot printa deosebit de repede, menținând un control extrem de precis: până la 40.000 de picături de cerneală pe secundă.

epson logo

 

Cele mai citite