Dragon Age 3: Inquisition şi Mass Effect "?" vor beneficia de Frostbite 3

  • Published in Stiri RPG

Odată cu prezentarea a 17 minute de gameplay din Battlefield 4, DICE a făcut şi o prezentare "informală" a noului lor engine grafic, Frostbite 3.

Această nouă tehnologie va fi implementată în mai multe jocuri pregătite pentru viitorul apropiat, atât următorul Mass Effect cât şi Dragon Age 3: Inquisition. Un tweet trimis de managerul general Bioware Edmonton şi Montreal, Aaryn Flynn a dezvăluit că ambele jocuri vor beneficia de potenţialul oferit de engine, inclusiv scenarii gigantice şi elemente destructibile.

Tweet-ul lui Flynn a zis: "Pentru toţi cei care s-au întrebat după dezvăluirea #BF4, #DA3 şi următorul Mass Effect vor folosi Frostbite 3. Este grozav."

Bineînţeles, Bioware dezvăluise intenţia de a folosi Frostbite pentru ambele jocuri încă din Noiembrie, anul trecut, când a anunţat că un Mass Effect se afla în producţie. Astăzi, Yanick Roy, directorul studioului din Montreal a ţinut să îşi clarifice declaraţiile de anul trecut, menţionând că anunţul original conţinea doar "Frostbite" fără un număr exact după aceea.

Detaliile despre următorul Efect în Masă sunt incontinuare un mister, având la dispoziţie doar ceea ce a stipulat anunţul original, "Odată ce trilogia s-a încheiat, şi am trecut la un nou engine, am început să explorăm noi direcţii, atât din punctul de vedere al poveştii cât şi gameplay-ului. Puteţi să vă aşteptaţi ca stâlpii principali ai francizei să rămână intacţi, respectiv diversitatea raselor extraterestre, o galaxie gigantică şi desigur, povestea impresionantă".

Dacă noul Mass Effect a primit toată atenţia, chiar dacă nu are o dată de lansare şi nimic oficial nu este cunoscut despre el, Dragon Age 3 nu a avut acelaşi noroc, chiar dacă va ajunge pe piaţă anul acesta. Inquisition a fost în producţie pentru câţiva ani, fiind supus la schimbări destul de drastice, promiţând "o lume gigantică, fidelitate grafică ridicată, o reactivitate mai mare la acţiunile jucătorului şi din ce în ce mai multe opţiuni de customizare". Interesant este că, Electronic Arts a declarat că RPG-ul va avea la baza Frostbite 2, engine-ul folosit la Battlefield 3. Astăzi, în urmă tweet-ului lui Aaryn, situaţia stă altfel, DA3 va beneficia de aceeaşi tehnologie că Battlefield 4, ceea ce înseamnă că anul acesta ne putem aştepta la două jocuri bazate pe Frostbite 3. Primul va fi MMS-ul produs de DICE, iar cel de-al doilea va fi RPG-ul produs de Bioware, Dragon Age 3: Inquisition.

Dragon Age 3

Cele mai citite