Nexus 4 primeste un update la carcasa

Inca de la lansarea lui Nexus 4 anul trecut, disponibilitatea lui la vânzare a fost îndoielnică. La 3 săptămâni dupa anunţare lui a putut fi achiziţionat timp de 2 zile de pe Google Play urmând apoi o perioadă lungă în care stocul a fost complet epuizat.

LG Google Nexus 4 Design

Acest lucru demonstrează că interesul a crescut foarte mult pentru acest dispozitiv, în ciuda faptului că şi Samsung a lansat Galaxy S4 de curând. De când a fost lansat a existat însă un element de design asupra căruia utilizatorii au atras atenţia în mod repetat. Ambele feţe ale lui Nexus 4 sunt acoperite de sticlă, suprafaţă ce este puţin mai ridicată decât marginea laterală a dispozitivului. Chiar dacă sentimentul este pozitiv atunci când telefonul este ţinut în mână, suprafaţa din spate a telefonului este destul de pretenţioasă, şi pentru că este atât de netedă, aşezarea lui pe o suprafaţă care nu este dreaptă crează o pernă de aer între telefon şi masă, astfel încât acesta alunecă uşor de pe aceasta. 

În acest moment cele mai noi dispozitive Nexus 4 vin cu o revizie a carcasei. LG, producătorul, a ţinut cont de problemele semnalate şi a creat o serie de distanţiere pe noua carcasă, care împiedică alunecarea de pe birou, pentru că acum suprafaţa din sticlă nu mai face contact cu biroul de exemplu. De acele margini mai înălţate beneficiază şi difuzorul telefonului, poziţionat pe partea din spate, care acum se aude mai bine.

Se pare că totuşi unii dintre producătorii de telefoane şi-au îndreptat urechile şi catre ce au utilizatorii de spus, în acest caz realizând o metodă pentru ca Nexus 4 să nu mai alunece de pe masă. Chiar dacă nu era considerată o problemă de funcţionare vitală, a fost totusi rezolvată. Personal, mă întreb dacă LG a luat această decizie de la sine putere, sau Google este cel care a făcut presiuni asupra producătorului pentru a avea un produs cât mai perfect. Sau discutăm aici doar de marketing si imagine?

Cele mai citite