Youtube anunţă un nou API dedicat developerilor de jocuri

Youtube a dezvăluit un nou software care va permite developerilor de jocuri să integreze posibilitatea în joc, de a face live-streaming.

Youtube Noul API va, conform unui anunţ de la GDC, simplifica procesul de transmitere a jocurilor live. Conform celor de la The Verge, liniile de cod vor permite developerilor să trimită feed-ul video, iar Youtube va fi cel care se va ocupa de transcodare şi transmisie live. O tehnologie similară a fost implementată în Black Ops 2, care permitea jucătorilor să aibă întregi sesiuni live pe Youtube. Aşa că, putem zice că asta este tranziţia către public a softului, API-ul fiind valabil pentru multe studiouri şi platforme, inclusiv iOS şi Android.

Este destul de interesant că Youtube a pregătit tipul asta de tehnologie pentru developer, într-un fel era un pas aşteptat, considerând succesul înregistrat de site-uri precum Twitch, sau zecile de mii de clipuri de pe Youtube în acest moment. De fapt, acest trend a câştigat atât de multă amploare, încât hardware-ul a fost integrat şi în Playstation 4. Cred că ce încerc să zic este că, împărtăşirea clipurilor video, live sau editate, a devenit un fel de standard pentru comunităţile de gameri. Cred că aproape fiecare joc nou, indie sau AAA are minim 10 clipuri de gameplay pe Youtube sau Twitch.

Cele mai citite