SimCity are un nou DLC gratuit în forma de "Staţie de Încărcare pentru Nissan Leaf"

Maxis împreună cu Electronic Arts au integrat în SimCity primul articol sponsorizat, graţie celor de la Nissan. Produsul, o Staţie de Încărcare pentru Nissan Leaf, este un addon gratuit care oferă, pe lângă maşinile electrice licenţiate, şi o doză extra de fericire la clădirile apropiate. Evident, nu poluează mediul înconjurător.

Pe un forum EA, Maxis explica adiţia: "Staţia de încărcare Nissan LEAF va fi o nouă destinaţie în oraşele jucătorilor unde Sims vor putea să îşi conducă maşinile Nissan Leaf pentru a le încărca. Odată plecaţi, Sims vor fi mai fericiţi" Despre gameplay postul continuă "Odată plasată, staţia de încărcare Nissan Leaf va adăuga fericire la clădirile apropiate. Această nu consumă energie electrică, nu are nevoie de apă sau de lucrători. Pe străzile oraşelor, jucătorii vor vedea că un procentaj din Sims vor începe să folosească maşini electrice. Staţia nu produce nici un fel de gunoi şi nu are vre-un impact asupra mediului".

Staţia a fost făcută valabilă publicului ieri, şi deja există voci care nu sunt de acord cu ideea sponsorizarii. De ce ar fi? Dacă jocul ar fi fost gratuit şi avea nevoie de fonduri să se intreţină, aş înţeles, dar SimCity este un produs finit, plătit de către consumatori, iar staţia, este o reclamă, indiferent de ce zice EA. Nu putem zice că reclamele sunt un material bonus dintr-un film. Probabil că nu aş avea atâtea probleme cu adiţia, dacă nu ştiam că poate cauza dezechilibru, fiind un generator constant de fericire, fără nici un dezavantaj în afara spaţiului ocupat. Evident totul este gratis şi staţia nu e obligatorie pentru o experienţa plăcută, dar cine poate spune că EA se va opri aici? Cine ştie, poate în câteva luni, SimCity va avea mai multe reclame decât are Bucurestiul astăzi.

SimCity Nissan Leaf

Cele mai citite