Bioshock Infinite Review - Deasupra tuturor

Bioshock Infinite este mândru de eticheta "Joc Serios" câştigată automat fiindcă subiecte precum rasismul, sclavia şi fundamentalismul religios au fost tratate. Fiind o continuare spirituală a originalului Bioshock şi System Shock, Infinite păstrează majoritatea mecanicilor deşi schimbă cadrul, aruncandu-mă într-un paradis American al anilor 1912, Columbia. Aici, dintr-o dată m-am trezit că am puteri supra-naturale şi că toată lumea mă aştepta să fac "pagube".

Seria Bioshock se aşteaptă ca audienţa să înţeleagă subiectele puse în discuţie, fie că acestea sunt obiectivismul filozofic, rasismul sau inegalitatea socială. Trecând peste părţile sensibile, Infinite este un SF clasic -cu universuri paralele- care adereaza la convenţiile stabilite pentru tipul acesta de intrigă. Într-o lume pot fi un erou, în alta distrug un oraş întreg, iar într-una poate că nici măcar nu ies afară din casă. Asta nu înseamnă că totul este perfect, fiindcă Bioshock Infinite este un joc, deci trebuie să demonstreze că există şi gameplay memorabil. Aici pot spune că se străduie, dar nu excelează.

Bioshock Infinite Logo

Totul începe cu oraşul plutitor Columbia. Acesta nu este Rapture în ceruri, fiind încă viu, cu persoane sănătoase plimbandu-se pe străzi. Dincolo de faţada "Disney 1920", Columbia este divizat. Nu că acest lucru ar fi vizibil. Atunci când Booker Dewitt, protagonistul, ajunge în nori, este întâmpinat de o lume complet diferită. Viaţa în Columbia părea perfectă, dar că orice altă iluzie, realitatea s-a dovedit a fi mai interesantă.

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite