Wolfenstein: The New Order dezvăluit de Bethesda

Bethesda a dezvăluit Wolfenstein: The New Order, un action-adventure shooter care va fi lansat în cel de-al patrulea semestru al anului acesta.

Jocul este produs de către cei de la MachineGames, un studio suedez format din fondatorii Starbreeze Studios, developerul care a produs câteva iteraţii în seria 'Chronicles of Riddick' şi originalul 'The Darkness'. The New Order este construit pe engine-ul id Tech 5.

Wolfenstein - The New Order

Sunt nerăbdători să aducem un nou capitol de Wolfenstein pentru gamerii de oriunde," a declarat Jens Matthies, directorul creativ MachineGames. „Fiind un fan al seriei, lucrând cu acest joc este o onoare, iar echipa noastră este pornită să creeze o experienţă de acţiune de neuitat care va face fanii FPS-urilor mândri."

Pregătit pentru generaţia actuală de console, Xbox 360, PS3, PC şi platforme next-gen. New Order va avea loc într-un univers fictiv unde naziştii au câştigat cel de-al doilea război mondial. Undeva prin 1960, jucătorii vor fi puşi în pielea unui erou de război american, B.J. Blazkowicz în încercarea să de a stârni o "contra-ofensivă de-a dreptul imposibilă" împotriva forţelor naziste care deja controlează lumea.

Cadrul este Europa, plină de fortăreţe naziste în care B.J. trebuie să se înfiltreze, să se lupte cu armate de inamici şi să controleze „super-armele" pe care naziştii le folosesc pentru a domina planeta "şi dincolo".

Cea mai recentă iterare în franciza Wolfenstein a fost în 2009, care a fost dezvoltat de Raven Software şi publicat de Activision. Între timp, Bethesda Softworks a achiziţionat ID Software, punând mâna pe IP şi trecând la treabă.

Este interesant că primim un pseudo-reboot, un joc nou, cu o noua poveste dar cu numele Wolfenstein. Sincer, considerând cât de uniformă a devenit piaţa, cât de mulţi oameni cafenii am măcelărit în ultima vreme, o întoarcere la vremurile de altă dată când naziştii erau ţinta favorită poate că nu este ceva rău.

Cele mai citite