NVidia Shield va fi valabil în Iunie la preţul de 349$

Project Shield va fi lansat în Iunie la preţul de 349$, a anunţat NVidia. Consola portabilă are şi un nume oficial, Shield.

Nvidia Shield - Jelly Bean În luna Ianuarie, NVidia a dezvăluit noua lor platformă portabilă, cunoscută atunci sub numele de Project Shield. Sistemul beneficia de un procesor NVidia Tegra 4 [72 GPU core, 4CPU core şi 2GB RAM], o configuraţie similară cu cea a unui controller tradiţional, 16 GB de memorie flash intrna, şi un display multi-touch de 5' la rezoluţia de 720p, rulând Android Jelly Bean.

Desigur, cea mai importantă trăsătură era capacitatea de a „accesta un număr de jocuri Steam suportate şi Steam Big Picture" direct de pe pe PC [dacă PC-ul foloseşte un GeForce GTX 650 sau mai bun]. Trebuie menţionat că această trăsătură ese limitată la propria casă, aşa că jocurile „core" nu prea pot fi jucate pe drum.

Nvidia a dezvăluit şi cinci titluri care vor fi valabile la lansare, inclusiv Costume Quest şi Broken Age de la Double Fine Productions, Flyhunter: Origins a celor de la Steel Woold Games, Skiing Fred produs de Dedalord Games şi Chuck's Challenge de la Niffler. Interesant este că majoritatea acestor developeri sunt dedicaţi platformelor mobile, şi nu către audienţa core.

Din nefericire, Shield pare să aibă nevoie de jucătorii core, şi nu prea are ce să le ofere, considerând că piaţa mobilă este una din cele mai competitive pieţe ale momentului. Considerând că Android este văzut ca un sistem de operare pentru jocurile casual, şi preţul masiv de 350 de dolari, nu prea văd ca platforma să reuşească.

Totuşi, previziunile mele nu sunt chiar exacte, nu totdeauna. Este posibil că audienţa Nvidia să fie destul de mare încât să justifice costurile, iar Shield să fie într-adevăr profitabil. Dacă sunteţi interesaţi de Shield şi aveţi destui bani cât să îl cumpăraţi, atunci de pe 20 Mai puteţi face precomandă, deşi este important de menţionat că în acest moment, doar US a primit o dată oficială de lansare.

Cele mai citite