Ferrari este acum clientul Kaspersky Lab, utilizând soluţii de securitate endpoint dezvoltate de acesta

În parteneriat cu departamentul ICT (Information and Communication Technology) al Ferrari, Kaspersky Lab a personalizat o soluţie endpoint pentru a răspunde nevoilor specifice ale companiei. Aceasta a fost dezvoltată pe parcursul a şase luni de teste riguroase, de conformitate şi comparative cu alţi furnizori de securitate IT. Soluţia endpoint dezvoltată de Kaspersky Lab este instalată, în prezent, pe aproximativ 4.000 de computere, iar procesul de instalare va continua pe tot parcursul anului viitor, pe un număr mai mare de dispozitive, pentru a acoperi toate echipamentele electronice Ferrari.

„Deşi activăm în domenii cu totul diferite, Kaspersky Lab împărtăşeşte cu Ferrari două caracteristici esenţiale – încercarea de a înainta la viteză maximă şi determinarea de a crea sinergii", a comentat Eugene Kaspersky, CEO şi cofondatorul Kaspersky Lab. „Noi suntem un Ferrari al domeniului nostru – reacţionăm rapid la ameninţările care apar şi venim cu soluţii pentru ele, menţinându-ne în faţa competiţiei şi venind cu o abordare nouă şi originală pentru paradigma securităţii, în general. Asemeni sinergiilor din echipa de curse Ferrari Scuderia, unde cea mai bună şi inovatoare inginerie auto este utilizată de cei mai buni piloţi şi mecanici Formula 1, şi noi îmbinăm tehnologiile de top şi competenţele echipei noastre de elită de „piloţi" IT – experţi dezvoltatori, analişti etc.", a completat Eugene Kaspersky. Kaspersky-logo

Acest proiect reprezintă un punct de reper unic pentru industrie, Ferrari având nevoi deosebite în ceea ce priveşte securitatea. Soluţia Kaspersky Lab va fi instalată nu doar pe computerele de birou, ci şi pe cele care controlează liniile de producţie, precum şi pe tabletele şi smartphone-urile angajaţilor. Ferrari a impus reguli de securitate IT foarte stricte pentru a proteja procesul de producţie şi pentru a asigura protecţia şoferilor în timpul curselor. Kaspersky Lab a furnizat o soluţie care îmbină uşurinţa în utilizare şi controlul total asupra sistemelor complexe.

"Pe măsură ce ţintim spre perfecţiune în toate zonele de activitate ale companiei noastre, am hotărât să îmbunătăţim securitatea sistemului de tehnologii de informaţii şi comunicaţii Ferrari", a declarat Vittorio Boero, Chief Information Officer în cadrul Ferrari.

„Pentru a proteja informaţiile delicate ce constituie proprietatea noastră intelectuală, am avut nevoie de un partener IT foarte puternic, care să aibă o soluţie de securitate completă şi de ultimă oră. Am ales Kaspersky Lab pentru calitatea soluţiilor endpoint şi datorită faptului că oferă servicii speciale adaptate, care pot fi dezvoltate pentru a răspunde nevoilor noastre specifice. În viitor vom dezvolta acest acord şi sperăm că aceast parteneriat pe cinci ani să fie doar primul stadiu al colaborării noastre", a explicat Vittorio Boero.

„Dezvoltarea pe segmentul B2B este în prezent unul dintre obiectivele strategice cheie ale Kaspersky Lab", a afirmat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Kaspersky Lab îşi dezvoltă, în prezent, atât baza de clienţi, cât şi soluţiile pentru companii. Datorită celei mai bune îmbinări între tehnologie şi expertiză, am fost numiţi lideri pe piaţa B2B de mai multe agenţii de analiză foarte reputate. În plus, în luna ianuarie 2013, am lansat noua soluţie B2B, Kaspersky Endpoint Security for Business. Acest produs asigură cea mai bună protecţie din industrie împotriva fişierelor malware şi a infracţiunilor cibernetice. Nivelul ridicat de eficienţă şi administrarea fără probleme îl fac să fie ideal pentru protejarea informaţiilor foarte importante de business", a adăugat Alexander Erofeev.

Kaspersky Lab a intrat în lumea curselor auto în luna mai 2010, sponsorizând echipa AF Corse - care a participat la competiţia de la Le Mans cu maşini Ferrari GT – asumându-şi, astfel, rolul de „furnizor oficial" pentru Scuderia Ferrari. După şase luni, Kaspersky Lab a devenit „sponsor oficial al echipei": logo-ul Kaspersky Lab apărând pe maşinile Ferrari Formula 1.

De asemenea, cele două companii au lansat împreună un nou produs: Kaspersky Internet Security Special Ferrari Edition. Această soluţie de securitate dispune de o interfaţă ce are design-ul în stilul Ferrari şi de un joc video de tip simulator Ferrari Virtual Academy şi aliniază cele mai bune tehnologii anti-malware Kaspersky Lab cu imaginea recunoscută la nivel mondial a companiei Scuderia Ferrari.

Drept urmare a acordului de sponsorizare, logo-ul Kaspersky Lab este expus pe partea din faţă şi pe părţile laterale ale maşinilor Scuderia Ferrari F1, pe tot parcursul ediţiilor din 2012 şi 2013.

Cele mai citite