Noile PC-uri detașabile 2 în 1 - HP SlateBook x2 și HP Split x2

hP a prezentat HP SlateBook x2 și HP Split x2, care oferă funcționalitatea completă a unui notebook, cu ecran detașabil, ce poate fi utilizat și pe post de tabletă subțire.

Rulând pe sistemele de operare Android, respectiv Microsoft Windows 8, aceste dispozitive 2 în 1 combină puterea stației de lucru și portabilitatea, oferindu-le clienților flexibilitatea de a crea, utiliza și partaja conținutul creat.

HP SlateBook x2

PC-urile HP de ultimă generație sunt concepute să ofere posibilitatea de conectare la alte dispozitive, adaptându-se cu ușurință nevoilor consumatorilor. Îndepărtând sistemul magnetic de prindere, utilizatorii pot trece elegant de la o formă la alta – tabletă și notebook PC.
• modelul HP SlateBook x2 este primul dispozitiv detașabil, cu sistem de operare Android și procesor mobil NVIDIA Tegra 4, care oferă utilizatorilor posibilitatea unor jocuri video mai realiste, navigare rapidă pe Internet și redare video high-definition (HD).
• modelul HP Split x2, care rulează pe sistemul Microsoft Windows 8, dispune de un ecran cu diagonala de 13,3 inch și de un procesor puternic, și este ideal pentru muncă sau jocuri.

HP SlateBook x2 și Split x2 se alătură premiatului HP ENVY x2, ca parte a portofoliului HP de PC-uri detașabile. În același timp, HP SlateBook x2 face parte, împreună cu HP Slate, din mișcarea HP de a oferi acces la experiența Google, și de a furniza acces prin intermediul mai multor sisteme de operare.

Calculatorul HP SlateBook x2 oferă posibilitatea de a trece fără efort de la muncă la distracţie, combinând portabilitatea tabletei cu productivitatea notebook-ului, într-un dispozitiv elegant, subțire și ușor, care utilizează popularul sistem de operare Android. Cu un design avansat, bazat pe un sistem magnetic de prindere și un sistem dual de baterie – o baterie în placa de bază și alta în tabletă, utilizatorii pot comuta cu ușurință de la notebook la tabletă și viceversa, chiar și atunci când sunt pe drum.

Pentru a se asigura că nu se pierde din funcționalitate în schimbul portabilității, HP SlateBook x2 a fost prevăzut cu sistemul Android Jelly Bean 4.2.2 și oferă experiența Google prin intermediul unor servicii ca Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive și Google+ Hangouts pentru video chat, precum și accesul la aplicații și conținut digital prin intermediul Google Play.

Modelul SlateBook x2 are un procesor mobil NVIDIA Tegra 4, care permite utilizatorilor să acceseze TegraZone App și să ruleze jocurile optimizate. Ecranul tactil HD de 10,1 inch oferă linii fine, imagini clare și precizia culorii, reducând luminozitatea excesivă. SlateBook x2 include, de asemenea, 64 de GB spațiu de stocare și DTS Sound+ Solution, pentru a accesa și a se delecta cu fotografii, muzică și videoclipuri.

Capacitatea de imprimare nativă, exclusivă, de la HP, permite utilizatorilor să imprime direct din majoritatea aplicațiilor.

Modelul HP Split x2 este un PC 2 în 1, detașabil, combinând puterea stației de lucru și portabilitatea cu sistemul de operare Windows 8 și un procesor puternic Intel Core din a treia generație. Consumatorii se pot bucura acum de un notebook ultraportabil, de înaltă performanță, potrivit pentru aproape orice sarcină intensivă, care poate fi transformat în tabletă de 13 inch, pentru a oferi o capacitate unică de divertisment prin jocuri video, videoclipuri și multe altele.

Fie că este folosit ca notebook sau ca tabletă, displayul HD tactil, în culori vibrante, cu diagonala de 13,3 inch, înlesnește vizualizarea și partajarea de conținut, jocurile video cu familia și prietenii, precum şi audiția de muzică de înaltă calitate, prin intermediul sistemului Beats Audio.

Un hard disk ,opțional în placa de bază, mărește spațiul de stocare, în timp ce sistemul dual de baterie permite utilizatorilor să fie ultramobili.

HP Split x2 are un design atrăgător, cu carcasă fină, care conferă o priză bună și nu păstrează amprente. HP Split x2 oferă inovații HP exclusive, cum ar fi o cameră web HP TrueVision Full HD de 2 megapixeli și HP ClickPad pentru o navigare tactilă precisă.

Produsele vor fi disponibile din iulie 2013.

Cele mai citite