LG G2 schimbă paradigma în proiectarea smartphone-urilor

LG G2 a fost prezentat astăzi şi este primul smartphone lansat sub noua serie "G", pentru segmentul premium. LG G2 schimbă paradigma în proiectarea smartphone-urilor, amplasând toate butoanele pe partea din spate a dispozitivului.

Conceptul Rear Key provine dintr-un studiu care confirmă că accesibilitatea tastelor laterale este mai scăzută pe măsură ce dispozitivul devine mai mare. Mutarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare. Cercetătorii au descoperit că mutarea butoanelor a condus de asemenea la mai puţine telefoane scăpate atunci când volumul este ajustat în timpul unei convorbiri.

LG G2

Apăsarea lungă a tastelor de volum permite utilizatorilor să lanseze funcția QuickMemo şi aparatul foto, oferind acces mult mai rapid la fotografii şi la luarea de notiţe. Dacă LG G2 este aşezat cu faţa în sus, pe o suprafaţă, nu este nevoie de ridicarea telefonului pentru accesul la butoanele posterioare. Cu ajutorul funcţiei KnockON, LG G2 poate fi pornit prin simpla atingere de două ori a ecranului.

Noul G2 beneficiază de un ecran Full HD de 5.2", cel mai mare display pentru o singură mână, în categoria populară de 2.7 inch, din ziua de astăzi. În afară de experienţa de vizionare bogată, tehnologia inovativă Dual Routing LG a redus rama telefonului la doar 2.65 mm pe marginea laterală. Cu ajutorul tehnologiei IPS, LG G2 oferă o grafică îmbunătăţită, culori precise şi imagini clare.

Mai mult, LG G2 beneficiază de Graphic RAM (GRAM), pentru o utilizare mai eficientă a energiei. GRAM reduce consumul de energie al afişajului cu până la 26% şi prelungeşte durata de utilizare a dispozitivului cu până la 10%. Bateria de 3000mAh este concepută pentru a profita la maxim de spaţiul interior, LG G2 fiind mai mult decât pregătit pentru o întreagă zi de lucru.

LG G2 vine echipat cu o tehnologie de stabilizare optică a imaginii (OIS), pentru a preveni neclaritatea şi pentru a afişa imagini mai luminoase şi mai clare, chiar şi atunci când capturile sunt făcute în mişcare sau în medii întunecate. G2 oferă o tehnologie de 13 megapixeli şi OIS, într-un design subţire, fără un obiectiv fotografic proeminent. Caracteristicile precum Super Resolution şi MultiPoint AF ajută utilizatorul să păstreze imaginea focalizată, la fel ca o cameră digitală.

LG G2 este primul smartphone de pe piaţă care dispune de redare Hi-Fi de 24 de bit/192kHz, reproducând o calitate a sunetului similară cu cea de studio, cu mult superioară față cea redată de un CD.

Rezultatele cercetărilor au demonstrat că cel mai des folosite funcţii ale unui smartphone sunt cele de bază, cum ar fi SMS-uri, accesul la reţele sociale, instrucţiuni de ghidare şi, desigur, efectuarea de apeluri telefonice.

LG G2 oferă un număr ridicat de caracteristici User Experience (UX):

  1. Answer Me — Răspunde automat la apel după scăderea tonului de apel atunci când telefonul este ridicat la urechea cuiva;
  2. Plug & Pop — Recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat;
  3. Text Link — Informaţiile încorporate în mesaje text pot fi selectate şi salvate cu uşurinţă în memo şi calendar sau pot fi căutate pe o hartă sau pe internet;
  4. QuickRemote — Nu numai că LG G2 poate fi folosit pentru a controla dispozitive populare de home entertainment, acesta poate, de asemenea, să înveţe de la telecomenzi convenţionale şi să fie personalizat pentru a opera mai multe dispozitive;
  5. Slide Aside — Permite multitasking mai uşor aplicând trei degete pe ecran pentru a trece la o altă aplicaţie ce rulează în background;
  6. Guest Mode — Protejează intimitatea propietarului prin afişarea doar a aplicaţiilor preselectate atunci când oaspeţii au acces la telefon.

LG G2 rulează pe procesorul Qualcomm Snap-dragon 800 şi redefineşte experienţa utilizării smartphone-ului prin performanţa incredibilă, grafica bogată şi eficienţa excepţională a bateriei.

LG G2 va fi lansat global, cu ajutorul a 130 de operatori de telefonie mobilă, în următoarele 8 săptămâni, începând cu Corea de Sud, urmată de America de Nord, Europa şi alte pieţe.

Specificaţii cheie:

  1. Procesor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800
  2. Display: 5.2-inch Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)
  3. Memorie: 32GB / 16GB
  4. RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
  5. Cameră foto: Spate 13.0MP cu OIS / Faţă 2.1MP
  6. Baterie: 3,000mAh
  7. Sistem de Operare: Android Jelly Bean 4.2.2
  8. Dimensiuni: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
  9. Culori: Negru / Alb

 

 

Cele mai citite