WD anunta platforma de stocare in Cloud personala

Producatorul de hardware de stocare de talie mondiala Western Digital (WD) a dezvaluit o noua serie interesanta de produse. Familia My Cloud de solutii de stocare in Cloud personal ofera utlizatorilor o platforma de pe care sa poata stoca si distribui continut digital personal oriunde in lume, folosind conexinuea de internet de acasa, si fara costul lunar al unui serviciu comercial de stocare in Cloud.

WD My Cloud

“Suntem de parere ca acasa este cel mai bun loc din lume pentru un Cloud,” a declarat Jim Welsh, vice-presedinte executiv si manager general al grupurilor de produse electronice pentru consumatori marca WD“Toata lumea este inundata de mii de fisiere digitale imprastiate pe mai multe computere si dspozitive mobile, si este dificil sa controlezi tot acest haos. Cloudul personal WD e cea mai usoara, sigura si ieftina solutie pentru clientii care vor sa controleze acest haos, si sa-si accese toate fisierele, oricand, oriunde.”

WD citeza date estimative care preconizeaza ca in medie o gospodarie va produce 3.3 TB da continut digital pana in 2016; acest fapt, impreuna cu cresterea exponentiala a numarului de dispozitive mobile conectate la internet capabile sa produca continut digital personal, a determinat pe WD sa considere necesara nevoia unei "noi paradigme de stocare" care sa indeplineasca nevoile utilizatorilor sa-si controleze mai bine viata digitala..

Raspunsul gigantului american in stocare digitala este un nou standard de stocare in Cloud personal. Dispozitivele My Cloud se conecteaza la internet prin orice computer PC sau Mac, sau chiar prin tablete si alte dispozitive mobile prin App-uri specializate. Drive-urile de Cloud personal permit file sharing, streaming media si alte tipuri de acces al datelor fara un cost lunar recurent. Acest model va fi atractiv si pentru utilizatorii preocupati de a mentine datele private si in siguranta, dat fiind ca acestea sunt stocate fizic in propria casa, si sub controlul exclusiv al utilizatorului. .

Dispozitivele My Cloud ale WD sunt instalate repede printr-o interfata web. Alte computere si dispozitive mobile pot fi conectate la My Cloud prin intermediul unor aplicatii gratuite pentru desktop si mobil. Dispozitivul de Cloud personal este, insa, mai mult decat un drive de retea; foloseste propria placa de retea Gigabit Ethernet si are propriul procesor dual-core, fiin in esenta un server portabil de inalta performanta, cu capcaitatea de a transfera repede fisiere intre diversele dispozitive conectate la Cloud. Integrarea dispozitivelor mobile permite uploaduri directe de la acestea, eliberand spatiul lor limitat. Softwareul WD SmartWare de-asemenea permite utilizatorilor sa faca back-up fisierelor de PC catre cloud. Pentru utilizatorii Mac interesati de back-up, My Cloud este compatibil cu software-ul Apple TIme MAchine. My Cloud este integrat de asemenea cu servicii publice de Cloud precum Dropbox, SkyDrive si Google Drive, putand transfera usor fisiere cu aceste servicii. Pentru a actiona ca centru media domestic, My Cloud este capabil de streaming cu dispozitive multimedia certificate DLNA™ precum Smart TV-uri si console de jocuri.

Gama My Cloud de dispozitive de stocare in Cloud este disponibila in variante de 2TB, 3TB si 4TB, care pot fi ulterior extinse prin adaugarea unui Hard Drive compatibil USB 3.0. My Cloud este disponibil in prezent prin surse retail din Marea Britanie si online la www.wdstore.co.uk in variantele de 2TB si 3TB variants, pentru £129 si £159 respectiv. Modelul de 4TB va fi disponibil din Noiembrie.

Cele mai citite