ASUS GTX 780 Ti DirectCU II OC review - cea mai buna performanta, extrem de silentios

 

Aspect si Constructie

Cutia pentru placa DirectCU II este deja cunoscuta, asa ca nu voi insista prea mult asupra ei. Pe partea din fata avem doar un desen al sistemului de racire si o enumerare a trasaturilor si tehnologiilor integrate.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC box

Pe partea din spate se afla o descriere mai elaborata a cooler-ului, impreuna cu detaliile legate de integrarea DIGI+ VRM.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC box back

Accesoriile sunt cele traditionale: un manual, un cablu de alimantare cu 6 pini pentru placa grafica, si un CD, dar ceea ce este interesant este ca ASUS a adaugat cateva accente atasabile care iti permit sa alegi culoarea abtibildurilor placii: rosu ori auriu.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC accessories

Modelul foloseste acelasi sistem de racire DirectCU II, pe care l-am vazut la modelul ASUS R9 280X, cu doua ventilatoare de 10mm, unul din ele fiind modelul Cooltech, care directioneaza aerul vertical, si care a avut rezultate mai bune fata de cel normal.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC

Asa cum am spus in articolul pentru 280X, ASUS a reconstruit cooler-ul, obtinand un rezultat mult mai subtire. Astfel, placa video arata mai subtil acum, iar fata de alte DirectCU II, acu poti alege si ce culoare doresti sa fie accentele.

Backplate-ul este in mare parte responsabil pentru disiparea caldurii de pe spatele PCB-ului.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC back

Pentru cei care au o placa de baza compatibila, ASUS a pozitionat punctele de VGA Hotwire la capatul placii video. Placa are 2 conectori de 8 pini pentru alimentare, care sunt indreptati catre PCB, ceea ce nu prea am vazut la alte modele. Nu trebuie sa mentionez cat de benefica este aceasta mica decizie, fiindca permite scoaterea cablului fara sa atingi vreo lama a radiatorului.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC top

Evident, sunt prezenti si conectorii ce permit configuratie 4-way SLI (evident, pentru cei care au bugetul).

Interfetele sunt aceleasi ca cele de pe placa de referinta: 1xDVI-I si 1xDVI-D, 1x HDMI, si 1x DisplayPort. Astfel se permite folosirea a 4 monitoare simultan pentru o rezolutie 4k (4096x2160).

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC interfaces

Acest cooler are un radiator gigantic, care se conecteaza la baza cu 5X conducte de racire, 3 din ele avand 8mm in diametru, iar celelalte 2 avand doar 6mm. Imaginea de mai jos arata 3 heat-pipe-uri atingand core-ul, celelalte doua ajutand la disipare prin contact indirect.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC cooler

GPU-ul utilizat este GK110, si este inconjurat de 3GB de memoerie Hynix GDDR5. ASUS a folosit un VRM DIGI+ cu 10 faze de alimentare si cu "Super Aliaj" pentru a asigura stabilitatea si rezistenta produsului.

Asus GTX 780 Ti DirectCU II OC no cooler

Acum ca am scos produsul de sub lupa, este timpul sa vedem performantele.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite