SAPPHIRE a anunţat seria R9 290, cu răcire Tri-X

SAPPHIRE a anunţat două noi modele din seria de plăci grafice AMD R9. Ambele modele dispun de cooler-ul Tri-X, overclocking nativ şi dual BIOS. Ambele modele sunt bazate pe acelaşi PCB (de referinţă), dar au sistemul de răcire dezvoltat de SAPPHIRE.

Cooler-ul SAPPHIRE Tri-X, introdus prima dată pe modelul R9 280X TOXIC, utilizează trei ventilatoare cu rulmenţi special concepuţi anti-praf şi lamele tip turbină, pentru a oferi un flux de aer eficient la un nivel redus de zgomot. Răcirea este extrem de importantă în cazul seriei R290, deoarece performanţele sunt influenţate de temperatura nucleului graphic. SAPPHIRE a modificat profilurile de viteză la modelele Tri-X într-un mod mai liniar, compania fiind convinsă că astfel se pot obţine performanţe sustenabile la temperaturi mai reduse. Testele interne demonstrează că un cooler Tri-X poate obţine temperaturi mult mai scăzute faţă de design-ul de referinţă.

Sapphire R9 290 set

SAPPHIRE R9 290X Tri-X este bazată pe arhitectura AMD GCN, cu 2816 unităţi de procesoare stream şi GPU la 1040Mhz. Este echipată cu 4GB de memorie GDDR5, pe o interfaţă de 512 bit şi prezintă overclocking din fabrică la 1300 MHz (5.2GHz efectiv), oferind o lăţime de bandă mai largă faţă de modelul de referinţă.

SAPPHIRE R9 290 Tri-X dispune de 2560 unităţi de procesare stream şi lucrează la 1000 Mhz. Este de asemenea echipată cu 4GB de memorie GDDR5, pe o interfaţă de 512-bit, cu o frecvenţă de 1300 MHz (5.2GHz efectiv).

 

Cu suport pentru formatul Ultra HD (4K) şi tehnologie AMD Eyefinity multi-screen, seria SAPPHIRE R9 290 maximizează experienţă vizuală pentru lucru sau divertisment. Plăcile utilizează interfaţa PCI-Express 3.0 şi oferă suport nativ AMD CrossFire fără a fi nevoie de elemente auxiliare.

Un procesor audio dedicat, din nucleul grafic, pune tehnologia AMD TruAudio la dispoziţia seriei SAPPHIRE R9 290, oferindu-i capacitatea unui sunet clar, în detaliu, ce include ecouri şi medii realiste cu sunet surround. Mai mult, SAPPHIRE a implementat DUAL BIOS pe modelele Tri-X, pentru ca acestea să fie compatible atât cu implementările UEFI cât şi cu cele BIOS.

Modelele SAPPHIRE Tri-X se află în desăşurare şi vor fi disponibile prin partenerii etail şi retail. Produsele retail vor include modele special ambalate cu o ediţie gratuită a jocului Battlefield 4.

Cele mai citite