[MWC 2014] Huawei a lansat două noi produse din gama MediaPad: X1 și M1, dar și primul său accesoriu, TalkBand B1

Huawei a lansat două noi produse din gama MediaPad: X1 și M1, dar și primul său accesoriu, TalkBand B1, în cadrul târgului internațional Mobile World Congress 2014.

Dispozitivul hibrid "talk and track" HUAWEI TalkBand B1 și HUAWEI MediaPad M1, o tabletă puternică cu diagonala de 8 inch, vin să completeze familia de produse 4G pe care Huawei a prezentat-o anul acesta la MWC.

HUAWEI sustine ca MediaPad X1 este cel mai subțire device de 7 inch, de tip phablet 4G Cat 4, din lume. Acesta combină funcționalitatea unui smartphone cu a unei tablete, prin conectivitatea 4G, oferind astfel o experiență mobilă completă. Ultra subțire, de 7,18 mm, phablet-ul permite o utilizare ușoară și confortabilă, chiar și atunci când este folosit cu o singură mână. Raportul dintre dimensiunea ecranului și cea a carcasei este de 80%. MediaPad X1 dispune de tehnologia de control și adaptare a luminozității conținutului afișat pe ecran, la mediul în care este folosit dispozitivul (CABC), dar și de nivele de luminozitate de 515 niti, care promit o claritate vizuală excelentă chiar și în bătaia directă a razelor soarelui.

HUAWEI MediaPad X1

MediaPad X1 vine cu un procesor quad-core Kirin910 la 1.6 GHz și Android 4.2 Jelly Bean. Bateria, de 5000 mAh, oferă tabletei o durată de viață de 21 zile în repaus și de mai mult de cinci zile de vizionare de filme și navigare pe Internet. Nu în ultimul rând, tableta dispune de posibilitatea încărcării altor dispozitive, în momentul în care este conectată la aceastea.

MediaPad X1 utilizează funcția "Super Decode Media Files", care are rolul de a face diferența între diferitele tipuri de fișiere, astfel încât transmisiile multimedia să nu utilizeze multă energie. O altă funcție de care phablet-ul dispune este și "Mail Grouping Service", care ajută la organizarea mesajelor, prin diferențierea tipurilor de semnalizări și sonerii.

Phablet-ul MediaPad X1 face posibilă realizarea fotografiilor la o calitate profesională, datorită camerei principale de 13MP, cu senzor Sony Exmor R incorporat, care oferă posibilitatea de fotografiere panoramică și include motorul IMAGESmart, pentru auto recunoașterea scenei. Camera frontală, de 5 MP, permite utilizatorilor să facă autoportrete, cu posibilitatea de previzualizare a imaginii, 10 niveluri de retuș facial și funcția de fotografiere hands-free, cu activare vocală. Filtrul infraroșu IR permite realizarea unor fotografii sau clipuri video chiar și atunci când cadrul este slab iluminat.

Datorită funcției Voice Photo, se poate inregistra un clip audio de 10 secunde, suprapus peste o fotografie, iar rezultatul obținut astfel poate fi împărtășit pe Facebook sau WeChat.

Cu un corp compact, dintr-un aliaj de aluminiu, phablet-ul MediaPad X1 cântărește doar 239 grame.

HUAWEI TalkBand B1 este un dispozitiv hibrid, de tip "talk and track", care include conectivitate îmbunătățită, prin realizarea de apeluri cu ajutorul unei conexiuni wireless și monitorizarea activității zilnice a utilizatorilor aflați în mișcare. Însoțit de un dispozitiv wireless Bluetooth 4.1 pentru ureche, TalkBand B1 permite până la șapte ore de utilizare continuă a funcției de apelare și include un ecran OLED flexibil de 1,4 inch.

  HUAWEI TalkBand B1

TalkBand B1 este conceput pentru a suporta apelurile wireless, realizate de pe dispozitive care utilizează sistemele de operare Android și iOS, sincronizând informațiile ușor, prin tehnologia NFC. Pentru un plus de securitate, TalkBand B1 vibreză atunci când se află la mai mult de 10 metri depărtare de aparatul cu care a fost sincronizat.

Dispozitivul monitorizează nu doar activitățile utilizatorului, ci și progresele pe care acesta le face, inclusiv numărul pasilor făcuți, kilometrii parcurși și numărul de calorii consumate. De asemenea, înregistrează durata și calitatea somnului, incluzând o alarmă inteligentă și funcții care monitorizează momentele de odihnă.

TalkBand B1 este realizat din materiale hipo-alergice, anti UV și rezistente la transpirație, ceea ce previne decolorarea și deteriorarea produsului. Cu o greutate de 26 grame și o lățime de doar 14,6 mm, TalkBand B1 are un design rotund, modern, care se potrivește perfect în jurul încheieturii mâinii. Dispozitivul pentru ureche are o greutate de 9,4 grame și este așezat în interiorul brățării, în siguranță, fiind extrem de ușor de scos în momentul în care este necesară folosirea lui.

TalkBand B1 dispune de o baterie de 90 mAh, care rezistă până la șase zile și are nevoie de doar două ore pentru a se încărca, prin intermediul unui cablu USB.

HUAWEI MediaPad M1 este un sistem complet și stilat, care include un ecran IPS multi-touch capacitiv de 8 inch, cu rezoluția 800 x 1280 HD, tehnologia Huawei SWS, două difuzoare frontale și microfoane duale, pentru o calitate audio îmbunătățită, precum și efecte stereo. Tehnologia multi-window și posibilitatea existenței unei ferestre suprapuse permite vizualizarea show-urilor TV și a filmelor la o rezoluție FHD, în timp ce utilizatorii îndeplinesc și alte sarcini pe tabletă. Cu un procesor quad-core de 1.6 GHz și o baterie puternică, cu o capacitate de 4800 mAh, MediaPad M1 suportă opt ore de rulare a filmelor, la o singură încărcare.

Dispozitivul este subțire, având doar 7,9 mm grosime, iar corpul său, din aluminiu, de 329 grame, face ca acesta să încapă cu ușurință în buzunarele sau gențile utilizatorilor. Camera principală de 5MP și camera frontală de 1MP permit realizarea și distribuirea fotografiilor extrem de ușor.

HUAWEI MediaPad M1

Datorită tehnologiei 4G Cat 4, care asigură realizarea unei conectivități mai rapide și mai sigure ca niciodată, MediaPad X1 și M1 permit descărcarea unui film, de 1GB, într-un singur minut, cu viteze de până la 150 Mbps. Având routere Wi-Fi încorporate, suport Wi-Fi dual mode - 2.4/5GHz, dar și opțiunile de apelare vocală și transmitere a SMS-urilor, noile produse Huawei oferă posibilitatea utilizatorilor de a se conecta pe loc cu familiile și prietenii lor. Funcția AirSharing oferă posibilitatea de a împărtăși imaginea de pe ecran cu alți utilizatori și de a transfera imagini prin intermediul unui serviciu de tip Cloud. Interfața Emotion UI 2.0 permite personalizarea ecranului de pornire, iar opțiunile Standard și Simplicity pun la dispoziția utilizatorilor 1000 de teme diferite.

HUAWEI MediaPad X1 va fi disponibil în variantele de culoare negru, alb, roz închis și deschis, în China, Rusia, Europa de Vest, Orientul Mijlociu, Japonia și America Latină începând cu luna martie 2014.

HUAWEI TalkBand B1 va fi disponibil în variantele de culoare negru, gri, alb, galben, albastru și roșu în China începand din luna martie 2014, iar apoi în Japonia, Orientul Mijlociu, Rusia și Europa de Vest începând din trimestrul al doilea al anului 2014.

HUAWEI MediaPad M1 va fi disponibil în variantele de culoare alb și negru începând din primul trimestru al lui 2014.

Cele mai citite