[MWC 2014] Lenovo prezintă noua suită de aplicații DOit

Lenovo a prezentat mai multe noi terminale la Mobile World Congress, însă compania și-a făcut intrarea și pe piața software, cu o serie de aplicații menite să ușureze interacțiunea utilizatorului cu device-ul său.

Suita DOit conține cinci aplicații, fiecare destinată unei anumite activități. Toate aplicațiile vin preinstalate pe device-urile cu Android lansate anul acesta de Lenovo, însă vor fi disponibile și pentru iOS și PC în viitorul apropiat.

1. SHAREit este o aplicație ce permite share-uirea de poze, videoclipuri, contacte și aplicații între diverse device-uri, la viteze foarte mari. Avantajul principal este lipsa costurilor serviciilor de internet, întrucât aplicația conectează device-urile direct prin VPN sau Wi-Fi. Fișierele pot fi împărtășite cu câte cinci prieteni deodată. Ca o îmbrățișare, sau orice altceva îți sugerează cifra cinci. :)

Lenovo Shareit app

2. SECUREit este o aplicație ce aduce un plus de securitate și organizare pe device-ul tău. Aplicația optimizează performanțele, scanând memoria terminalului și închizând automat serviciile care nu sunt folosite.

Lenovo Secureit app

Pe de altă parte, SECUREit oferă protecție împotriva virușilor, spam-urilor, șia malware-ului, precum și o opțiune anti-hoți, care poate face device-ul să nu mai funcționeze dacă este furat. Sistemul de securitate merge chiar mai departe, fiind capabil să înregistreze informații și să cripteze apelurile și contactele în așa fel încât doar utilizatorul lor să le poată accesa.

Lenovo Secureit speed up

3. SYNCit este fix ceea ce sugerează și numele – oferă back-up pentru contacte, SMS-uri și apeluri, putând transfera aceste date pe orice device Android. Un avantaj este posibiliattea de a transfera numerele de telefon din agendă într-un timp foarte scurt. Pentru a ușura procesul, aplicația afișează reminder-e pin care back-up-ul poate fi programat.

Lenovo Syncit app

4. SNAPit este o extensie pentru camera foto, care poate oferi multiple moduri de fotografiere, precum și unelte de editare. Printre altele, aplicația poate ajuta camera să obțină imagini în condiții de lumină foarte scăzută, precum și imagini panoramice, în rafală, și altele.

5. SEEit oferă diverse opțiuni pentru galeria de imagini, precum filtre și efecte, opțiuni de organizare a fotografiilor, recunoaștere facială pentru a încadra pozele în diverse categorii, sau diverse metode de a îmbunătăți pozele.

Cele mai citite