Sony a prezentat Morpheus, un sistem de realitate virtuală pentru PS4

Sony Computer Entertainment a prezentat "Project Morpheus" (Morpheus), un sistem de realitate virtuală (VR) pentru PlayStation 4. Fiind o demonstraţie de evoluţie a gamingului, SCE va continua dezvoltarea Morpheus, explorând posibilităţile unei lansări comerciale în viitor.

Morpheus permite dezvoltatorilor să creeze o nouă experienţă de imersiune în lumea din joc, făcându-i pe utilizatori să se simtă prezenţi în lumea virtuală. Este ca o fereastră spre o altă dimensiune, care intensifică emoţiile simţite în timpul jocului. Morpheus se compune dintr-un display montat pe cap, care funţionează în combinaţie cu PlayStation Camera. Senzorii de inerţie, încorporaţi în casca virtuală, transmit cu acurateţe mişcările capului către camera PlayStation, astfel imaginea virtuală adaptându-se în timp real la activitatea jucătorului. Mai mult de atât, în jocurile care oferă suport pentru această tehnologie, utilizatorii pot folosi şi controller-ul de mişcare PlayStation Move, acesta putând să îndeplinească mai multe roluri. De exemplu, Morpheus va reproduce în spaţiul virtual mâinile utilizatorului şi sabia mânuită, creând astfel o experienţă foarte apropiată de realitate.

Sony Morpheus

Morpheus adoptă şi revoluţionara tehnologie audio 3D dezvoltată de SCE. Astfel, pe lângă sunetele care vin din faţă, din spate sau din lateral, Morpheus recreează şi sunetele stereoscopice venite deasupra sau dedesubtul jucătorului. Utilizatorii vor auzi sunetul creat de un elicopter sau chiar paşii personajului jucat. Sunetele se schimbă în timp real în funcţie de orientarea capului, creându-se astfel un mediu acustic veridic, în cadrul lumii virtuale, ce poate fi explorat de jur împrejur.

Dezvoltatorii vor putea crea conţinut Morpheus pentru PS4. SDK-urile Morpheus, aflate în prezent în dezvoltare, vor deveni disponibile studiourilor de producţie la o dată ulterioară.

În cadrul Game Developers Conference 2014, desfăşurat la San Francisco între 19-21 martie, vizitatorii pot vedea Morpheus, la standul Sony Computer Entertainment America. Cei curioşi pot încerca demou-ri tehnologice exclusive, precum EVE Valkyrie (CCP), un shooter multiplayer care se foloseşte de realitatea virtuală pentru a da jucătorilor senzaţia că se află în carlinga unei nave spaţiale din EVE Online, Thief (SQUARE ENIX Co., LTD.), care le permite jucătorilor să se pună în pielea legendarului hoţ Garett, "The Castle" (SCE) - care prezintă diferite tipuri de interacţiune VR folosind controller-ul PS Move şi "The Deep" (SCE), în care jucătorii pot explora adâncurile oceanului, dintr-o cuşcă rezistentă la atacurile rechiniilor.

Cele mai citite

Error: No articles to display