Românii schimbă smartphone-ul sau tableta la fiecare 2 ani

Conform Oktal.ro, românii, mari amatori de tehnologie și foarte deschiși când vine vorba de a încerca gadget-uri noi, își schimbă telefonul sau tableta o dată la aproximativ doi ani.

"Românii apreciază foarte mult tehnologia și caută întotdeauna cele mai noi gadget-uri. Aceștia își doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpără să le îndeplinească o serie de cerințe: să fie ușor de folosit, să aibă funcționalități multiple, o autonomie cât mai mare a bateriei, un design plăcut, o cameră foto performantă, acces la diverse aplicații și la rețele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)", potrivit lui Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

Samsung-Galaxy-S4

Consumatorii români sunt exigenți și, în același timp, sensibili la preț, drept pentru care aceștia vor să obțină un raport calitate – preț excelent, atunci când vor să achiziționeze un telefon inteligent sau o tabletă. În medie, românii alocă circa 1.000 de lei pentru un smartphone la liber și 800 de lei pentru o tabletă, conform Oktal.ro.

Înainte să cumpere un astfel de dispozitiv, aceștia se documentează cu atenție, citesc multe recenzii și urmăresc forumuri, se consultă cu prietenii lor și utilizează aplicații de comparație a diverselor produse. În prezent există o mulțime de posibilități în ceea ce privește alegerea unui telefon inteligent sau a unei tablete. Însă, în funcție de nevoile noastre, dar și de bugetul de care dispunem, Oktal.ro ne recomandă să luăm în considerare câteva aspecte:

  1. Care este dimensiunea ideală a smartphone-ului sau tabletei. Un ecran mai mic presupune și un design compact, însă dacă vreți să folosiți telefonul sau tableta pentru a urmări diverse clipuri video sau pentru a vă juca, atunci este indicat să alegeți un model mai mare.
  2. Ce sistem de operare este cel mai potrivit. În momentul în care alegem un astfel de gadget trebuie să lăsăm subiectivismul deoparte și să punem în balanță plusurile și minusurile pe care le are fiecare sistem de operare existent pe piață. Astfel, spre deosebire de iOS și de Windows, sistemul de operare al celor de la Google, Android, este disponibil pe un număr mai mare de terminale, este flexibil și customizabil. iOS rămâne una dintre cele mai intuitive platforme și beneficiază de una dintre cele mai bune selecții de aplicații și de jocuri, în timp ce dispozitivele Windows, deși au o interfață dinamică, sunt mai sărace în aplicații.
  3. Viață lungă a bateriei. Înainte de a achiziționa un telefon sau o tabletă, verificați capacitatea de viață a bateriei.
  4. Avem nevoie de un procesor puternic? În cazul în care vreți ca aplicațiile, jocurile de pe telefon sau tabletă să se miște repede, aveți nevoie de un echipament mobil cu un procesor care să meargă ca uns.
  5. Cât de importanți sunt megapixelii? Cei care sunt interesați să facă poze reușite și, eventual, să înlocuiască aparatul de fotografiat cu un smartphone performant sau cu o tabletă, trebuie să fie atenți la numărul de megapixeli pe care îl are un dispozitiv, dar și la calitatea senzorului de imagine, la stabilizatorul de imagine etc.

Cele mai citite