Sunet Hi-Fi, prin ASUS Essence STX II și Essence STX II 7.1

ASUS a lansat Essence STX II și Essence STX II 7.1, două plăci de sunet Hi-Fi, concepute pentru audiofili. La patru ani de la debutul Essence STX, ASUS rămâne hotărât să ofere plăci de sunet high-end, bazându-se pe experiența Essence One, Essence STU și Essence III.

Pentru a atinge esența sunetului, inginerii ASUS au echipat Essence STX II și STX II 7.1 cu și mai multe componente de calitate Hi-Fi. Acestea includ surse de frecvență TCXO premium, ce asigură un nivel ultra-redus de bruiaj, stabilizatoare LDO, de înaltă fidelitate, și condensatori germani WIMA, pentru un sunet echilibrat.

Muzicalitatea profundă, așteptată de ascultătorii Essence, este livrată odată cu celebrele amplificatoare operaționale MUSES 8920 și MUSES 8820, ce oferă o tonalitate realistă și un sunet spațial. Atât Essence STX II cât și STX II 7.1 beneficiază de socluri pentru montare, și vin cu un kit ce include trei amplificatoare suplimentare: două Texas Instruments LME49720 și unul MUSES 8820, ce permit utilizatorului să obțină diferite combinații tonale. Kitul include o clemă pentru demontarea cipurilor amplificatoare.

Asus Essence STX II 7.1

Essence STX II 7.1 redă sunet surround printr-o placă de extensie, ce oferă sunet pe 7.1 canale, având ieșiri Hi-Fi, cu un raport semnal/zgomot de 120dB. Placa de extensie se conectează într-un slot adiacent lui Essence STX II 7.1, astfel încât instalarea să fie cât mai comodă. Fiecare canal poate fi personalizat cu cele nouă socluri pentru amplificatoarele operaționale, audiofilii având libertatea totală să creeze experiența audio dorită. Noile plăci Essence STX II și STX II 7.1 au un raport semnal-zgomot de 124dB, pentru conexiunile de linie, și de 120dB pentru căști. 

Inginerii audio din cadrul ASUS au studiat și au luat în calcul toate aspectele legate de design, atenția la detalii ieșind în evidență atât pe Essence STX II, cât și pe STX II 7.1. Amplificatorul pentru căști suportă o impedanță de până la 600Ohmi, astfel încât audiofilii să se bucure de calitatea oferită de Essence STX II și STX II 7.1. Noile plăci au un sistem de control suplimentar, conceput în mod special pentru căștile IEM de înaltă fidelitate, permițând muzicienilor, pasionaților și ascultătorilor să utilizeze căști intra-aurale, ce transmit canalul audio direct în ureche, izolând zgomotul ambiental.

Plăcile beneficiază de un pachet software, ce include o versiune completă Dolby Home Theater - o suită software avansată, care transformă PC-ul într-un centru home-theater, cu sunet surround de calitate.

Cele două plăci de sunet vor fi disponibile pe piața românească până la sfârșitul lunii aprilie 2014. Prețurile aproximative sunt următoarele: Essence STX II 7.1 - aprox. 1300 lei, Essence STX II - aprox. 1100 lei (inclusiv TVA).

Cele mai citite