Kaspersky Safe Browser protejează Windows Phone

Kaspersky Lab a lansat aplicaţia gratuită Kaspersky Safe Browser pentru Windows Phone, menită să protejeze navigarea pe internet, de pe smartphone-urile care utilizează sistemul de operare Microsoft, pentru dispozitive mobile.

Noua soluție asigură protecție împotriva activităţilor de phishing, o ameninţare larg răspândită, care afectează PC-urile și dispozitivele mobile deopotrivă. Phishing-ul implică tentative ale infractorilor cibernetici de a crea site-uri și e-mailuri frauduloase, cu scopul de a înşela utilizatorii naivi să le furnizeze informaţii cu caracter personal. Potrivit unui studiu efectuat de B2B International, pe parcursul anului trecut, unul din trei utilizatori de internet au primit mesaje cu link-uri de phishing.

Kaspersky Safe Browser blochează link-urile către un conținut cu potenţial dăunător. Aplicaţia primește informații despre site-urile malware, în timp real, de la baza de date anti-phishing, din cloud-ul Kaspersky Security Network. Acest lucru permite soluţiei să blocheze chiar și acele pagini de phishing care au apărut recent pe internet.

KasperskyLab logo

Pe lângă blocarea link-urilor de phishing, aplicația permite filtrarea resurselor web, în funcție de conținutul lor. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri trebuie blocate, cum ar fi site-urile pornografice, paginile care conțin cuvinte obscene sau scene de violență, site-urile de jocuri, site-urile de socializare etc.

De asemenea, această funcție îi ajută pe părinții să își protejeze copiii împotriva conținutului dăunător. Kaspersky Safe Browser ar trebui să fie inclus în Kid Corner, o secțiune specială pentru copii, de pe smartphone-urile Windows Phone, care găzduiește conținut și aplicații selectate de către părinți.

Safe Browser extinde portofoliul de produse Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include în prezent soluția de securitate Kaspersky Internet Security for Android, concepută pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android, și soluţia Kaspersky Safe Browser for iOS, lansată în luna octombrie 2013.

Aplicaţia este acum disponibilă pentru a fi descărcată direct din Windows Phone Store.

Cele mai citite