ASUS a lansat plăcile de bază din seriile Z97, H97

ASUS a lansat o linie completă de plăci de bază, construite în jurul noului chipset Intel din seria 9, cu socket LGA1150 și suport pentru procesoarele Intel din seria a 4-a și a 5-a (cu nume de cod: Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series / Devil's Canyon). Noile plăci de bază oferă caracteristicile specifice seriilor Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) și Workstation (WS), beneficiind de tehnologii ce maximizează potențialul chipseturilor Z97 și H97, pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună, performanțe de top, stabilitate și opțiuni de upgrade.

Plăcile de bază ASUS, Z97 și H97, dispun de un design cu un radiator circular pe cipset (PCH), oferind caracteristici complete pentru utilizatorii care doresc să-și configureze un PC de înaltă performanță, o platformă puternică de gaming sau un centru multimedia.

Funcția 5-Way Optimization, din Dual Intelligent Processors 5, optimizează performanța PC-ului printr-un singur click. Aceasta îmbunătățește varianta precedentă 4-Way Optimization prin Turbo App, ce ajustează setările pentru rețea și placa de sunet, împreună cu un control actualizat pentru ventilator, overclocking solid, economisirea energiei și alimentarea digitală. Plăcile de bază ASUS beneficiază, de asemenea, de Crystal Sound 2, pentru un sunet impecabil, și de facilitatea Turbo LAN, ce reduce latențele conexiunii, îmbunătățind experiența de joc.

ASUS HomeCloud transformă hard disk-ul într-un mediu cloud privat. Funcția Wake-on-WAN permite utilizatorilor să controleze PC-ul de la distanță, cu ajutorul dispozitivelor inteligente. Utilizatorii pot transmite live conținut multimedia, de la PC către orice dispozitiv. Capacitatea de a interacționa wireless cu dispozitivele inteligente este îmbunătățită, prin includerea dispozitivelor NFC Express 2 și a încărcătorului wireless pentru telefoane și tablete.

ASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat plăcile de bază Maximus VII Gene (mATX), Maximus VII Hero (ATX) și noua Maximus VII Ranger (ATX). Toate cele trei plăci de bază afișează schema de culori ROG, în negru și roșu, dispunând de componente premium, prindere pentru socket din nichel și o schemă îmbunătățită a circuitelor.

Asus Maximus VII Ranger

ROG a adăugat portului LAN RJ45 facilitatea LANGuard. Acesta utilizează o tehnologie avansată de cuplare a semnalului și condensatori premium montați la suprafață, pentru a îmbunătăți transferul. LANGuard dispune și de protecție la supratensiune și protejează componentele împotriva descărcărilor electrostatice (ESD Guards). Astfel, plăcile de bază ROG Maximus VII au toleranțe de până la 1.3 ori mai mari la supratensiune și de până la 1.9 ori mai mari pentru descărcările electrostatice, comparativ cu plăcile obișnuite. Cea mai recentă optimizare pentru rețea, GameFirst III, facilitate exclusivă ROG, prioritizează pachetele pentru gaming, alocând mai multă lățime de bandă jocurilor, asigurând experiența fluidă.

ROG Maximus VII Hero și Ranger vin cu SupremeFX 2014, în timp ce Maximus VII Gene dispune de placa de sunet SupremeFX Impact II. Aceste soluții utilizează tehnologii de ecranare, pentru a minimiza interferențele electromagnetice (EMI), condensatori audio premium ELNA și porturi audio pe 8 canale, placate cu aur, pentru a asigura precizia sunetului, atunci când sunt cuplate cu plăci de sunet dedicate.

Disponibile atât în format ATX cât și mATX, plăcile de bază TUF Sabertooth Z97 Mark 1 și Gryphon Z97 Armor Edition beneficiază de TUF Fortifier, Thermal Armor și Dust Defenders, pentru a asigura protecție, durabilitate și stabilitate. Noul cip TUF ICe monitorizează temperatura și ventilatoarele, indiferent dacă parametrii sunt ajustați manual sau automat (prin optimizarea printr-un singur click din Thermal Radar 2).

Asus Sabertooth Z97 Mark 1

TUF Fortifier utilizează un pad termic atașat plăcii de bază, transformând întreaga placă metalică de pe spate într-un uriaș radiator, care direcționează căldura departe de componentele cheie, precum VRM-urile sau tranzistorii MOSFET. Managementul termic este ajutat de Thermal Armor, ce optimizează fluxul de aer facilitând eliminarea căldurii, în timp ce tehnologia Dust Diverter suflă praful departe de componentele vitale. Toate plăcile de bază TUF Z97, incluzând modelele Sabertooth Z97 Mark 2 și Gryphon Z97 dispun de componente fiabile TUF, la standarde militare.

ASUS Hyper Express este o unitate externă, SATA Express, compatibilă cu toate carcasele dotate cu bay-uri de 3.5''. Aceasta poate accepta două module M.2 de mare viteză, două module mSATA sau două hard disk-uri SATA de 2.5'' și permite operarea acestora la viteza maximă.

BIOS-ul UEFI, cu interfață grafică, poate fi controlat cu ușurință, incluzând EZ Tuning Wizard-OC și configurare RAID. Aceste instrumente reglează în mod inteligent performanța sistemului și facilitează configurarea RAID pentru backup și transfer rapid de date.

 

Prev
1/2 Next »

Cele mai citite