ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat Maximus VII Formula/Watch Dogs

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat Maximus VII Formula/Watch Dogs, o nouă serie de plăci de bază cu chipset Z97, în format ATX, cu suport pentru cele mai noi procesoare Intel Core din generația a patra și a cincea (nume de cod ‘Haswell’, ‘Haswell Refresh’, ‘Haswell Refresh K-Series’ (‘Devil's Canyon’) și ‘Broadwell’). Maximus VII Formula suportă memorii dual-channel până la DDR 3300+ (OC), quad-SLI și 3-way CrossFireX pentru configurații de gaming cu mai multe plăci video.

Noua serie de plăci de bază include de asemenea, doi conectori SATA Express și zece conectori SATA 3.0, precum și opt porturi USB 3.0 și șase USB 2.0. Maximus VII Formula oferă o soluție de răcire hibrid, cu CrossChill Copper, sunet de calitate în jocuri - SupremeFX Formula 2014 - și adaptor de rețea pentru gaming: Intel Gigabit Ethernet cu GameFirst III și LANGuard.

Noua placă de bază beneficiază de tehnologiile Extreme Engine DIGI+ III și TrueVolt 5V, precum și cea mai bună protecție ROG Armor. Componentele premium, ESD Guards și designul intuitiv completează lista de inovații. Placa Maximus VII Formula este pre-echipată cu mPCIe Combo III + 802.11ac / Bluetooth 4.0, un modul de conectivitate ce oferă cele mai noi tehnologii wireless, însoțit de sloturi mini PCI Express (mPCIe) și M.2 (10Gbit/s PCIe x2 and 6Gbit/s SATA).

Asus Maximus VII Formula

Platforma va fi disponibilă în două forme de prezentare: Maximus VII Formula și Maximus VII Formula/Watch Dogs. Cel de al doilea model include versiunea completă Watch Dogs, astfel încât utilizatorii să poată experimenta cel mai interesant joc al anului 2014 odată cu achiziția plăcii de bază.

Indiferent dacă este utilizat aerul sau lichidul, numeroasele lamele ale răcirii CrossChill Copper măresc suprafața radiatorului și elimină căldura într-un mod foarte eficient. Atunci când este utilizat lichidul, temperatura tranzistorilor MOSFET este scăzută cu până la 23˚C, iar racordurile filetate, de un sfert de țol, asigură compatibilitatea cu sistemele de răcire existente, utilizatorul având sarcina simplă de a conecta clemele și de a atașa conductele.

Maximus VII Formula introduce SupremeFX Formula 2014, o soluție audio integrată la fel de bună ca o placă de sunet dedicată. Tehnologiile de izolare (de ultimă generație) minimizează interferențele electromagnetice, iar componentele premium, cum ar fi convertorul digital Cirrus Logic CS4398, oferă cel mai bun sunet din clasa sa, cu un raport semnal-zgomot de 120dB. Fiecare element din SupremeFX Formula 2014 este construit pentru redarea celui mai pur sunet: de la protecția EMI cu nichel negru și condensatorii ELNA și WIMA, pentru un sunet mai cald, la amplificatorul operațional de înaltă fidelitate Texas Instruments LM4562 pentru căști cu o impedanță de 600 ohmi.

SupremeFX Formula 2014 include și tehnologia Sonic SenseAmp, ce detectează automat impedanța căștilor conectate prin panoul frontal și ajustează amplificarea. Sonic SoundStage aplică cele mai bune setări pentru cele mai populare tipuri de jocuri iar Sonic Studio oferă sunet surround pe 7.1 canale printr-un singur click.

Maximus VII Formula este completată de adaptorul de rețea Intel Gigabit, ce oferă transfer constant la viteze superioare și o eficiență crescută în condițiile unui consum scăzut de resurse. La capacitățile de networking se adaugă tehnologia GameFirst III, exclusivă ROG, pentru jocuri fără latențe. Acest software, pentru optimizarea conexiunii la rețea, transmite prioritar pachetele jocurilor, alocându-le o lățime de bandă mai mare, pentru a asigura cea mai bună experiență online, fără latențe, parametrii fiind controlați în interfața intuitivă ROG. Socketul RJ45 beneficiază de LANGuard. Tehnologia avansată pentru transmiterea semnalului și condensatorii premium măresc transferul în timp ce componentele sunt protejate la supratensiuni și descărcări electrostatice.

Regulatorul de tensiune (VRM) Extreme Engine DIGI+ III, montat pe Maximus VII Formula, are componente excepționale, ce asigură o alimentare ultra-stabilă, indiferent de cerințe. Tranzistorii MOSFET NexFET, care oferă un randament de peste 90% în condiții normale, sunt mai durabili și măsoară numai jumătate din dimensiunile standard ale unui MOSFET. Bobinele 60A BlackWing au pierderi minime și lucrează la temperaturi scăzute, în timp ce condensatorii solizi japonezi 10K sunt de cinci ori mai durabili și oferă o performanță cu 20% mai mare, la temperaturi ridicate, comparativ cu cei obișnuiți. Tehnologia TrueVolt 5V oferă un voltaj precis, de 5V, atât pentru porturile USB din față cât și pentru cele din spate, fără căderi de tensiune. Toate echipamentele conectate beneficiază de o sursă de curent curată, asigurând compatibilitate și protecție pentru dispozitivele USB conectate.

ROG Armor este o consolidare a plăcii de bază, formată din două părți: o protecție din plastic ABS și un backplate SECC din oțel electro-galvanizat. Protecția din plastic blochează căldura de la placa video, reducând temperatura sistemului pentru o performanță mai bună. Backplate-ul SECC consolidează placa de bază pentru a preveni îndoirea, permițând pad-ului termic să disperseze căldura departe de componentele importante. Q-Slot facilitează montarea și demontarea plăcii grafice, iar Q-Shield protejează mâinile utilizatorului. În mod similar, clipurile Q-DIMM ușurează manipularea memoriilor iar siguranțele resetabile furnizează protecție la supratensionarea modulelor DRAM, protejând memoriile și conectorii slotului. Maximus VII Formula este dotată cu un panou (I/O) din oțel inoxidabil ce durează de trei ori mai mult decât panourile tradiționale.

Specificații ASUS ROG Maximus VII Formula

Procesor/ socket

LGA 1150 pentru a patra și a cincea generație de Intel Core i3, i5, i7, Pentium și Celeron

Chipset

Intel Z97 Express

Memorii

Dual-channel;4 x DIMM, până la 32GB, DDR3 3300+ (O.C.)Intel Extreme Memory Profile (XMP)

Sloturi extensie

2 x PCIe 3.0 x16 (Single x16, dual în mod x8/x8)1 x PCIe 2.0 x16 (Max x4 mode)3 x PCIe 2.0 x11 x mini-PCIe 2.0 x1 slot pe mPCIe Combo III

Grafică (VGA)

Grafică integrată Intel HD GraphicsDisplayPort 1.2 cu rezoluția maximă de 4096 x 2160 (4K x 2K) la 24Hz și 3840 x 2160 la 60HzHDMI cu rezoluția maximă de 4096 x 2160 (4K x 2K) la 24Hz / 2560 x 1600 la 60HzIntel InTru 3D / Quick Sync Video / Clear Video HD Technology / Insider

Multi-GPU

Quad-GPU NVIDIA SLI și AMD 3-way / Quad-GPU Tehnologie CrossFireX

Stocare

10 x SATA 6.0 Gbit/s (4 în comun cu SATA Express)2 x SATA Express1 x M.2 Socket 3 cu M Key, suportă unități de stocare tip 2260 (pe placa mPCIe Combo III)

Networking/LAN

Intel I218-V Gigabit LAN cu GameFirst III și ASUS LANGuard

USB

8 x USB 3.0 (6 pe panoul spate, 2 pe placă)6 x USB 2.0 (2 pe panoul spate, 4 pe placă)

Audio

ROG SupremeFX Formula 2014 8-canale high-definition- Tehnologie SupremeFX- Cirrus Logic CS4398 DAC (SNR: 120dB)- Condensatori WIMA- Amplificatoare operaționale Texas Instruments LM4562 de înaltă fidelitate- Condensatori audio ELNASonic SoundStage / Sonic SenseAmp / Sonic Studio / Sonic Radar IIDTS Connect, Ieșire S/PDIF

Dimensiuni / factor

ATX, 12-inci x 9.6-inci (30.5cm x 24.4cm)

Cele mai citite