ASUS RoG Swift PG278Q G-Sync monitor review - Primul monitor RoG

La prima vedere

Monitorul de gaming ASUS RoG Swift PG278Q, ca sa ii dau numele complet a venit intr-o cutie masiva, plin de imagini si detalii aproape, unele utile, altele nu prea. Odata desfacut, am descoperit ca ASUS a pregatit un pachet destul de decent. Am avut ceva material de citit, adica un quick-start guide, garantia, un CD cu manualul monitorului, iar apoi cablurile potrivite, care includ: un adaptor extern de 90w, un cablu DisplayPort, si un cablu USB pentru alimentarea hub-ului USB 3.0.

Monitorul vine deja asamblat si pozitionat frumos in portrait mode. Asa cum te-ai astepta, exista si optiunea unui VESA mount (100x100mm), in cazul in care nu esti multumit de miscarea bratului sau, sau vrei sa-l pui pe perete.

ASUS ROG PQ278 - Pivot

Baza exagerat de mare este similara cu cea a monitorului 4K PB287Q, doar ca e ceva mai solida. Constructia este destul de reusita, extrem de solida, iar bratul are posibilitatea sa se roteasca din incheietura. Tot la baza este un inel cu un LED rosu, folosit pentru tehnologia ASUS Light-in-Motion. 

ASUS ROG PQ278 - G-Sync

Conectivitate

PG278Q este o unealta exclusiv pentru gameri, nu e nici o indoiala de asta. Probabil din acest motiv nu este echipat decat cu un singur port DisplayPort, nimic altceva.

  ASUS ROG PQ278 - Ports

Intr-un fel, vad de ce ASUS au optat numai pentru acest port. Pana la urma, este singurul capabil sa livreze 144Hz la rezolutia 2560x1440. De altfel, nu ar fi neaparat o problema, fiindca cel care cumpara un monitor de aproximativ 4000RON, nu va folosi portul VGA.

Desigur, ar fi fost totusi dragut sa mai existe si o alta optiune de conectivitate, un HDMI sau DVI acolo secundar.

Controlul meniului

PG278Q beneficiaza de unul din cele mai eficiente sisteme de navigare pe care l-am vazut la un monitor. Aflat in spate pe partea stanga, un mic joystick texturat face cam tot ce e nevoie pentru navigatie.

ASUS ROG PQ278 - Buttons

Bineinteles, sub el sunt inca 4 butoane, fiecare corespunzand unei actiuni. Primul (de sus) este Exit, al doilea este GamePlus, al treilea este TurboKey, iar cel de jos este Power On / Off.

Monitorul

Minimalistul RoG Swidft are o rama de doar 6mm grosime, o dedicatie celor care doresc cateva monitoare unul langa altul.

Totusi, tinand cont de marimea sa, asta va fi o provocare, mai ales cand te uiti si la si baza sa masiva. Desigur, poti pune 4 monitoare cu G-Sync, dar vei avea nevoie de extrem de multa putere, si nu cred ca 4 placi video NVidia (GTX650 minim) sunt chiar usor de gasit.

ASUS ROG PQ278 - Vertical

PG278Q foloseste un panou TN pe 8-biti, cu 16.77 milioane de culori valabile, suportand rezolutia de 2560x1440, si refresh-rate-ul de 144Hz nativ. Conform cutiei masive, are un constrast-ratio de 1000.1, si o luminozitate de 350niti.

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite