ASUS PB287Q monitor review - 4K pentru toata lumea

In ultimii ani piata 4K a avut o crestere masiva. Anul acesta la CES nu numai ca am am vazut o gramada de monitoare 4K, dar si o gramada de camere-video UHD. Desi, pana acum, nu am avut o introducere propriuzisa la categorie de produse (nu prea-mi permite bugetul), ASUS mi-a oferit ocazia sa arunc un ochi si sa vad despre ce-i vorba. Uite asa, m-am trezit cu monitorul LCD de 28 inch, PB287Q in brate.

Desi 4K devine din ce in ce mai ieftin, nu a reusit inca sa isi faca un loc printre produsele dedicate consumatorului general. Sunt destule lipsuri care demne de mentionat odata cu cresterea rezolutiei, iar pretul (alaturi de lipsa de continut) nu prea fac oferta sa fie una atractiva, cel putin nu inca. Totusi, 4K nu este 3D-ul de acum cativa ani in urma. De data asta, producatorii sunt destul de interesati sa imbunatateasca tehnologia cu fiecare generatie. 

  ASUS PG287 - Product Shot

Aceasta generatie, alaturi si de cea precedenta sufera de problema refresh rate-ului. Odata ce majoritatea ecranelor nu au nici macar standard-ul de 60Hz, vorbim de un motion-blur extrem de vizibil, ceea ce inseamna ca o parte din rezolutia in miscare se pierde. De asta majoritatea demonstratiilor 4K sunt imagini ultra-clare sau o camera care se misca incet in jurul unui obiect.

De altfel, ASUS are o lista lunga de monitoare, asa ca tre sa-ntreb daca PB287Q are ceva de oferit pe piata curenta UHD. Pretul il pune in categoria traditionala a consumatorului, si utilizeaza un panou TN de 10-biti, capabil sa prezinte pana la 1.07 miliarde de culori, care nu se compara cu alternative mai scumpe, inclusiv oferta ASUS PQ321Q. Totusi, asta nu inseamna ca monitorul este mult prea inferior. De fapt, cred ca aproximativ oricine ar gasi ceva interesant la monitorul asta, inclusiv un mod sRGB pentru o acuratete mai ridicata a culorilor, un timp de raspuns de 1ms GTG, si chiar refresh rate-ul de 60Hz (display-port) in 4K, de care vorbeam mai devreme.

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite