DreamHack Masters Bucharest 2014 - O retrospectiva

Cu DreamHack terminandu-se ieri, m-am gandit sa scriu o retrospectiva a evenimentului, incluzand atat partile bune, dar si asa zisele “dezamagiri”.

Inainte de toate, un mic disclaimer: Duminica am fost ocupat cateva ore bune cu evenimentul de overclocking organizat de ForumOverclocking in cadrul standului ASUS. Sambata, pe de alta parte, am fost atent la organizarea evenimentului insasi.

DreamHack Masters 1

Sambata a avut loc finala ReC4 (Romanian eSport Championship) pentru DoTA 2 si D2CL (DoTA 2 Champions League), sezonul 4, in zona scenei, iar in zona eSport, League of Legends, DoTA 2 in finalele mici / semifinale. Cei de la Nescafe au organizat si ei o competitie de Hearthstone, iar Sambata a avut loc Faza Grupelor si Sferturile de finala. Pana cand am avut ocazia sa descopar unde se jucau meciurile mi-a luat vreo 5 minute, fiindca monitorul desi era langa intrare, nu prea era vizibil.

Haladuind pe coridoare am dat de Jerry’s Pizza x2, AMD, ASRock, Red Goblin, Maguay si Logitech. In capatul culoarului stang, era 'Streamer's Area', unde cativa Youtuberi romani faceau poze cu fanii si semnau postere (in mare parte).

Logitech a fost singura companie care s-a folosit de eveniment pentru o dezvaluire. Sambata, pe la ora 13.00, s-a prezentat noua tastatura mecanica Logitech G910 Orion Spark, ce utilizeaza switch-urile numite RomerG (70mil click-uri), construite in parteneriat cu OMRON. La fel ca Razer si Corsair, inaintea sa, aceasta tastatura promite iluminare RGB pentru fiecare tasta.

G910 OrionSpark TOP

Aproape fiecare partener a organizat turnee, asa ca aproape fiecare stand era ocupat de oameni interesati de mini-competitii, jucandu-se League of Legends, DoTA 2, Counter Strike: GO sau Hearthstone, pentru diverse premii.

Am vazut o gramada de periferice, de la mai multi producatori. ASUS si-a echipat PC-urile din standul sau cu noua serie Strix (mouse, tastatura mecanica si diferite tipuri de casti Strix), dar acestea sunt deja disponibile pe piata. In colaborare cu LikeIt, care a oferit sistemele pentru jocuri, Asus a organizat si cateva concursuri de DoTA 2. PC Garage si-a echipat sistemele cu periferice MadCatz, Natec si Genesis. MediaDot a avut castile HyperX Cloud, ttEsports si cam atat. Daca enumerarea perifericelor pare a fi monotona, standurile nu prea aveau altceva. Nu erau chestii la showcase (in afara de ASUS cu bufnita si sistemul ala gigantic racit pe lichid facut in parteneriat cu Aquatuning Romania), si nici nu erau spatii desemnate pentru alte jocuri, asa cum am intalnit in anii precedenti.

Duminica am petrecut mai mult timp la eveniment, bine o buna parte din el in incinta standului ASUS, la demonstratia de overclocking pe LN2 (care a tinut vreo 6 ore), dar in rest am fost din nou sa explorez. Pe scena principala s-a jucat DoTA 2 si marea finala Nescafe Hearthstone, cu best of 7 (tinand intre 14.00 la 17.00).

Streamer’s Area era plina iar de fani (majoritatea destul de tineri) incercand sa faca rost de semnaturi si poze cu Youtuberi romani. 

In esenta, DreamHack 2014 nu a fost exact asa cum ma asteptam sa fie. Holurile pareau goale, iar partenerii parca s-au imputinat. In primavara evenimentul era mai populat, atat in ceea ce priveste audienta, cat si standurile. Daca ne uitam si mai mult inapoi, vedem ca in 2013 nici macar nu gaseai loc sa stai jos. Duminica, erau randuri intregi libere. 

Evenimentul totusi, nu pare a fi in pericol. Anul viitor, DreamHack Bucharest are loc in Aprilie si DreamHack Masters in Octombrie, iar weekend-ul care tocmai trecut a vazut cateva mii de oameni, care au intrat in Sala Polivalenta pentru a urmari meciurile de LoL si DoTA, sau pentru a participa la diversele concursuri organizate de parteneri. Da, numarul lor poate a fost mai mic fata de editiile precedente, dar nici StarCraft 2 nu s-a jucat nicaieri.

Cele mai citite