AMD echipează supercomputerul L-CSC, pentru locul 1 in Green500 List

AMD echipează supercomputerul L-CSC al centrului de cercetare CSI și își atribuie astfel locul 1 în cel mai recent clasament Green500 List, devenind cel mai bine clasat GPU, din punct de vedere al raportului consum - performanță, din lume. Ansamblul L-CSC se găsește în centrul științific GSI Helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung GmbH, din Darmstadt, Germania, și are la bază unitățile grafice din seria AMD FirePro™ S9150 server GPUs.

''Scopul unității Computing and Graphics din cadrul AMD este să livreze clienților produse de calitate excelentă de fiecare data'' afirmat John Byrne, vice președinte senior și manager general al grupului. ''Cum se dovedește și prin clasarea din cadrul Green500 List, gamă noastră de produse grafice profesionale FirePro livrează ce și-a propus și chiar ne depășește așteptările - performanță absolută, cu o eficientă ce permite soluții incredibile precum ansamblul L-CSC.''

Acest supercomputer, dotat cu 600 de GPU-uri AMD FirePro S9150, depășește prin performanță orice alt rival. Cu 5,27 GFLOPS/watt, eficiență sa este cu 20% mai mare decât cel mai bine clasat ansamblu de supercomponente din ediția Iulie 2014 a Green500 List. Supercalculatorul L-CSC oferă cercetătorilor accesul la Lattice Quantum Chromo Dynamics (Lattice QCD), folosind una dintre cele mai rapide implementări ale OpenCL, folosite doar în scopuri de cercetare.

amd-logo

''AMD e mândru de poziția atribuită ca lider în eficiența consumului de energie de către cei de la Green500'', a afirmat David Cummings, director senior și manager general al diviziei dezvoltatorilor de unități grafice, AMD. "Această poziție poate fi obținută doar prin invoatie la limita a ceea ce este posibil în materie de design de sisteme și procesoare".

AMD oferă clienților HPC GPU o gamă variată de plăci grafice FirePRO, cu performanțe ce suportă un ecosistem software bogat în calități.

''Supercomputerele sunt nelipsite în domeniul cercetării din zilele noastre. Provocările științifice necesită cele mai avansate sisteme ținând însă cont de un raport cost-performanță cât mai ridicat pentru a utiliza toate resursele disponibile într-un mod cât mai eficient'' a afirmat Prof. Dr. Volker Lindenstruth , lider al departamentului de IT și președinte al Instutului pentru Studii Avansate din Frankfurt. ''Suntem mândri să obținem prima poziție în clasamentul Green500 cu noul supercomputer și le mulțumim celor de la AMD și ASUS pentru cooperarea excelentă de care au dat dovadă. L-CSC ne oferă toate resursele de care avem nevoie în cercetarea noastră.''€™

Fiind singura soluție GPU ce oferă doi Teraflopi DGEMM, AMD a reușit să atingă performanța supremă prin seria Fire Pro, în materie de randament, configurația memoriei, și suportul oferit de standardele impuse prin OpenCL.

AMD a expus AMD FirePRO S9150 și tehnologiile AMD server la SC'14 în NewOrleans la Ernest Memorial Convention Center în Noiembrie.

Cele mai citite