Plăcile de bază ASRock vor beneficia de noul USB 3.1

USB-ul a devenit în ultima vreme standardul de conectare al perifericelor și a beneficiat de-a lungul anilor de mai multe îmbunătățiri, incluzând de anul acesta si noul standard USB 3.1. Astfel, ultilizatorii de calculatoare vor găsi aceste noi interfețe disponibile pe toate plăci de bază din noua gamă, cu mențiunea că seriile ASRock X99 și Z97 vor oferi ceva în plus. Pe lângă tradiționalii conectori Type-A, plăcile de bază ASRock vor beneficia și de conectori Type-C 10 Gb/s SuperSpeed+ USB 3.1, compatibili cu noua generație de dispozitive mobile.

Principalul avantaj al noului port USB-ului 3.1 SuperSpeed+, este că dublează viteza de transfer a datelor pentru dispozitivele de nouă generație (USB 3.1), atingând pragul de 10 Gb/s. Un alt lucru ce trebui menționat este apariția noului USB 3.1 Type-C, un conector ce va deservi la integrarea interfețelor viitoare de intrare/ieșire. Acesta nu este compatibil cu cel din gama Type-A, dar oferă în schimb un design reversibil(cu posibilități de conectare în ambele pozitii). În plus, ASRock oferă în această perioadă de tranziție, suport pentru ambele tipuri de conectori USB(Type-A și Type-C).

Interfața Type-C mai oferă și alte avantaje, precum: dimensiuni reduse, durabilitate crescută ce garanteză rezistența la peste zece mii de conectări/deconectări și o creștere substanțială a amperajului de la 0.9 la 3 Amperi, pentru o încărcare rapidă a dispozitivelor.

ASRock usb 3.1

Una dintre primele plăci de bază ce va fi dotată cu un USB 3.1 Type-C va fi ASRock Z97 Extreme6/3.1. Asemănător versiunii precedente, această placă de bază va avea dotările tehnologiei Super Alloy, un port PCIe Gen3 x4 Ultra M.2, suport quad CorssFireX, quad SLI și tehnologia Purity Sound2. Mai mult, pe lângă cei 10 conectori USB 3.0 și cei 5 conectori USB 2.0 integrați, placa de bază va suporta adăugarea unei plăci add-on ce oferă un port USB 3.1 Type–A și unul USB 3.1 Type-C.

O altă placă de bază din gama Super Alloy ce va beneficia de funcția USB 3.1 este ASRock X99 Extreme6/3.1. Aceasta vine la pachet cu un port PCIe Ultra M.2, compatibilitate 3-Way CrossFireX/SLI, tehnologie Purity Sound2, un card adițional ce suportă două porturi USB 3.1 Type-A, un port USB 3.1 Type-C integrat și o multitudine de porturi USB tradiționale.

Cele mai citite