Sistem NJoy Niobium N2N-3240-4G500D-01 review

Odată la câțiva ani, PC-urile se perimează și trebuie înlocuite cu unele moderne, avansate tehnologic și aliniate hardware la noile aplicații și sisteme de operare. Mai pe românește, PC-urile trebuie să primească upgrade la un anumit interval de timp.

Având în vedere ca tehnologia se îmbunătățește la fiecare 6 luni, iar programele țin pasul cu aceasta, este necesar sa aduceți la zi calculatoarele, pentru a beneficia de eficiență maximă în ceea ce faceți.

Unii vor spune: „Eh, merge mai încet, dar își face treaba. De ce sa cumpăr altul?”. Ei bine, deoarece productivitatea și eficienta scad odată cu îmbătrânirea calculatorului. Si nu spuneți ca nu ați constatat o încetinire a acestuia, în timp, odată cu instalarea unor noi programe și îmbătrânirea sistemului de operare.

Părerea mea este că înlocuirea unui PC, sau doar a unor componente din cel vechi, poate costa puțin, dacă se respecta anumiți parametrii în alegerea noilor modele. In primul rând este vorba despre destinația acelui PC, adică la ce-l veți folosi. Exista persoane care-și cumpără calculatoare mai scumpe, pornind de la ipoteza ca va fi folositor pe timp mai îndelungat. Este o idee bună, dar trebuie ținut cont de utilizarea finală, pentru a alege configurația corectă, la bugetul dat.

In altă ordine de idei, avem la dispoziție și laptop-urile, însă marele dezavantaj este că putem face upgrade doar la memorie și, eventual, se poate adăuga încă un hard/ssd, fiind nevoiți sa cumpărăm unul nou, când cel vechi nu mai face față. Astfel, prețul va depăși cu mult pe cel al unui upgrade la un desktop.

 Am primit spre testare sistemul Njoy Niobium, asamblat și comercializat de LikeIT.

nJoy Niobium set

Configurație:

nJoy Niobium
Procesor Intel Pentium G3240
Placă de bază ASRock H81M-VG4
Memorie Sycron 4GB DDR3 1333MHz
Hard Disc Toshiba 500GB SATA3
Placă video Asus GT720 2GB 64 biti
DVDRW TSST SH-224DB
Carcasă nJoy Niobium
Sursă RPC 450LBL
Tastatură nJoy CMK120
Mouse nJoy TG9
Căști nJoy Masso

 

Eu nu aș încadra sistemul ca fiind de gaming, limitarea fiind placa grafică. Putem vorbi de jocuri, dar la rezoluții mici și cu detaliile la mediu, în cel mai bun caz. Însă contrabalansăm cu prețul, iar aici fiecare utilizator va determina unde face compromisul.

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite