ASUS Strix Tactic Pro review - O tastatura mecanica robusta

ASUS mai are un periferic Strix sub centura sa, o tastatura mecanica cu switch-uri Cherry MX, cunoscuta sub numele de Strix Tactic Pro, care de fapt, o am chiar acum pe birou. Cred ca ar trebui sa mai fac o operatie.

Tastaturi mecanice sunt un fel de standard pentru perifericele premium de gaming. Daca esti o companie ce lanseaza mausi si tastaturi, si vrei sa fii pus in lumina reflectoarelor, atunci tre sa ai macar un model valabil. Asus a mai lucrat in trecut cu mecanice, cand au lansat Echelon, dar acela era un iOne OEM (precum MK85 de la QPAD) modificat sa se potriveasca tiparului Echelon. Pe de alta parte, Tactic Pro este construit de la zero dupa standardele ASUS si este menit sa completeze seria Strix a companiei.

ASUS mai are si alte creaturi inca in dezvoltare, cum ar fi RoG GK2000, un flagship menit sa acompanieze recentul lansat Gladius, completand astfel pachetul Republic of Gamers. Alternativa Strix, pe de alta parte, este deja finalizata, cu perechile de casti Strix Pro, mouse-ul Strix Claw, si in cele din urma, Strix Tactic Pro, toate avand similaritati in design.

ASUS Strix Tactic Pro Product Image

Faza e ca sunt zeci de tastaturi mecanice pe piata, fiecare cu un pachet similar, doar ca unele-s bazate pe Kailh, altele pe Topre, iar majoritatea folosesc switch-uri Cherry, evident. Iluminarea RGB a ajuns sa fie o adevarata obsesie in ultimele 6 luni, cu o multime de producatori pregatind cate un produs. Ceva-mi spune ca Tactic Pro nu este menit sa intre in competitie cu aceste noi modele iluminate-n curcubeu. Este mai degraba creat pentru a intra in competitie cu tastaturile mecanice de anul trecut, cu iluminare individuala pe tasta, butoane dedicate pentru media, NKRO si taste macro.

E posibil sa vedem o tastatura iluminata-n culorile curcubeului de la ASUS anul acesta, sau poate ca nu. Pana cand vom avea un anunt din partea lor, ma voi focaliza pe perifericul aflat pe biroul meu acum. Deci, haide-ti sa demontam Tactic Pro si sa vedem cu merge. 

Prev
1/6 Next »

Cele mai citite