Noile articole wearables de la Intel

Intel a anunțat astăzi în România extinderea portofoliul de produse din domeniul Internet of Things, cu două produse wearables, dedicate pasionaților de sport. Împreună cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat căștile biometrice, SMS Audio BioSport. Acestea sunt produse de brandul american de căști și accesorii, SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis "50 Cent" Jackson, cu scopul de a îmbunătăți experiența în mișcare a utilizatorilor.

Căștile se adresează pasionaților de sport de toate nivelurile, de la ultra-maratoniști la sportivi în pregătire și amatori, persoane care se antrenează cu profesioniști sau singure. Unicitatea produsului este dată de senzorul optic built-in, care măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiilor intense și de relaxare, precum și în pauzele dintre exerciții. În timpul mișcării, căștile înregistrează date importante despre progresul utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone și al aplicației RunKeeper. Căștile sunt rezistente la transpirație și apă, fiind impermeabile. Designul unic, din cauciuc, nu permite căștilor să alunece din ureche, indiferent de dificultatea exercițiului executat.

SMS Audio BioSport

SMS Audio nu necesită încărcare, primind alimentare prin audio jack. Căștile sunt compatibile cu aplicația populară de fitness RunKeeper, pentru monitorizarea ritmului cardiac, distanței și caloriilor arse. Noi capabilități vor fi lansate în viitorul apropiat, printre acestea posibilitatea oferită utilizatorilor de a planifica programul de sport și de a monitoriza progresul. Căștile SMS Audio, bazate pe tehnologia Intel, oferă o experiență unică în timpul antrenamentului fără a sacrifica în vreun fel calitatea audio. Căștile integrează senzori biometrici, care monitorizează bătăile inimii în timpul exercițiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul său.

Combină fitness-ul cu tehnologia: au la bază un senzor care măsoară continuu bătăile inimii în timpul exercițiilor, precum și în pauze, iar muzica elimină zgomotul din jurul utilizatorului.
Un singur device de antrenament pentru confort maxim: un singur senzor de monitorizare a ritmului cardiac integrat în căști elimină nevoia de curea în jurul pieptului, care nu este cea mai confortabilă în cele mai multe cazuri.

SMS Audio BioSport pot fi achiziționate din magazine Media Galaxy, la prețul de 699,9 de lei.

În cadrul evenimentului de astăzi, Intel a prezentat și ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflată în portofoliul Intel din 2014. Ceasul este dotat cu 5 senzori și este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ™, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare. Basis Peak are un design inovator cu touchscreen, fiind construit din aluminiu și protejat de Gorilla Glass 3. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone.

Basis Peak

Căștile SMS Audio BioSport și ceasul Basis Peak au fost utilizate astăzi în mișcare, în cadrul unei demonstrații live, la World Class, a antrenorului personal, Sorin Albu. Alături de el s-a aflat Sorina Fredholm, Director de Creație la World Class și redactor-șef al revistei W by World Class.

La finalul sesiunii live, Sorina a mărturisit „Device-urile pe care le port atunci când mă antrenez trebuie să mă reprezinte. Căștile SMS Audio BioSport m-au atras prin design, mi-a plăcut că sunt colorate și ușor de utilizat. Atunci când nu mă antrenez, am numeroase întâlniri. Faptul că nu trebuie să încarc vreodată căștile, este cu atât mai important pentru mine". La rândul său, Sorin a spus "De câțiva ani, am căutat un ceas care, în timp ce alerg, automat și corect să poată să măsoare, să stocheze și să afișeze ritmul meu cardiac fără să fie nevoie să port centura pentru piept sau să fiu conectat la un smartphone. Acum, mă bucur să îmi pot perfecționa alergarea cu ajutorul Basis Peak".

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA and Opening Ceremony* şi competiția Intel "Make it Wearable". Recent, compania a anunțat colaborarea cu TAG Heuer și Google pentru a lansa un ceas inteligent elvețian bazat pe tehnologia Intel și pe platforma Android Wear.

Cele mai citite