Intel lansează platforma de comunicare Intel Friends & Trends

Intel anunță astăzi lansarea platformei de comunicare Intel Friends & Trends, în România. Obiectivul inițiativei este de a-i aduce împreună pe pasionații de tehnologie într-un "spațiu" comun, de a le oferi șansa să experimenteze produse și tehnologii care îi interesează și să își exprime opiniile despre acestea. În proiect sunt incluși jurnaliști, bloggeri și parteneri specializați în domeniul IT&C, care vor răspunde întrebărilor prietenilor tehnologiei și vor comunica cu aceștia, online și offline, pe tot parcursul anului 2015.

"Prin lansarea Intel Friends & Trends, dăm tonul unui nou tip de comunicare cu pasionații techy din România. Mecanismul îi aduce aproape, fără să fie nevoie să provină din același oraș, pentru a defini ce este interesant și ce anume le creează emoție. Noi îi vom asculta și îi vom integra, împreună cu opiniile lor, în proiecte viitoare", a spus Manuela Ciugudean-Toma, Marketing & PR Manager, Intel Central and Eastern Europe. "Avem foarte mulți prieteni în diferite comunități online, și este momentul să trecem la un alt nivel de comunicare cu ei. Majoritatea sunt tineri și cresc odată cu tehnologia. Ne propunem să îi cunoaștem, să aflăm cu adevărat pasiunile noilor generații și să creștem, la rândul nostru, odată cu ele", a adăugat Manuela Ciugudean-Toma.

Componenta online din proiect este iQ România, revista digitală pe care Intel a lansat-o în România în urmă cu un an. iQ prezintă subiecte interesante din lumea tehnologiei, a științei și ingineriei, din România și din alte țări, majoritatea fără nicio legătură cu Intel. Popularitatea iQ este într-o creștere, iar prin adăugarea tab-ului Friends & Trends, va deveni o unealtă de informare și mai interactivă.

Manuela Ciugudean Toma

Elementul de social media este aplicația de Facebook unică în România, Intel Friends & Trends. Prietenii virtuali ai tehnologiei vor beneficia de această aplicație dedicată, pentru a vota împreună cele mai populare trenduri, a pune întrebări despre tendințe, produse și tehnologii IT&C și a discuta deschis despre "likes" și "unlikes" în domeniul tehnologiei de astăzi. La întrebările lor vor răspunde jurnaliști, bloggeri și influenceri, precum și reprezentanți Intel și ai partenerilor Intel din România, companii multinaționale, producători locali și retaileri.

Prin postări constante marca Friends & Trends pe Intel Romania, pasionații de tehnologie vor fi la curent cu noutățile momentului în materie de produse, tehnologii și servicii IT&C disponibile în România, și vor descoperi totodată cele mai bune oferte și oportunități din retail. Intel Friends & Trends va dezbate și teme de interes pentru generațiile tinere, precum antreprenoriatul în domeniul IT&C, cum pot fi create aplicații cu impact social, care să schimbe lumea și care sunt modelele românești de succes de la care se pot inspira.

Conversația offline va avea loc în cadrul HUB Intel Friends & Trends, serie de întâlniri între comunitatea de prieteni ai tehnolgiei, jurnaliști, bloggeri, influenceri și companii active în domeniul IT&C. În fiecare trimestru, în cadrul întâlnirii HUB Intel Friends & Trends, va fi dezbătută cea mai populară tendință, indicată în aplicația de Facebook. Partenerii din industrie vor fi de asemenea invitați la aceste evenimente, pentru a interacționa direct cu oamenii și a le răspunde întrebărilor. Fiecare întâlnire HUB Intel Friends & Trends va conține și o sesiune de demonstrații de produse, tehnologii și aplicații, oferindu-le pasionaților oportunitatea interacțiunii directe cu noi produse IT&C.

"Trăim în cultura experiențelor și a emoțiilor și de aceea este important ca fanii tehnologiei să poată testa fizic produse și tehnologii imediat după lansarea lor pe piață. Impactul cu produsele este foarte important și cuprinde reacția la design, culoare, greutate, formă și funcționalitate, printre altele", a menționat Manuela Ciugudean-Toma. "Iar cultura ‹‹create & share›› le va permite pasionaților tech să încarce poze cu ei testând produse și să împărtășească experiența cu prietenii lor. Pe contul #intelromania de pe Instagram, le vom prelua fotografiile, pentru ca toată lumea să îi cunoască și să le știe povestea".

Subiecte posibile de discuție Intel Friends & Trends sunt nenumărate: "Internetul lucrurilor", "Evoluția PC-ului de gaming", "Ce ar trebui să știu când cumpăr o tabletă sau un laptop?", "Când este momentul pentru primul PC al familiei și cum ar arăta acesta?", "Ce sunt wearables și la ce ne folosesc?", "Femeile și tehnologia: există produse IT&C destinate strict femeilor?", "Cloud - do's and don't's", "Noile form factors: de la dispozitive All-In-One, la PC-uri care încap în buzunar", "Metode de stocare inteligente", "Cum securizezi un dispozitiv conectat la Internet", "Care sunt modelele românești de antreprenoriat în IT&C", "Cele mai populare aplicații pentru telefon și tabletă" etc.

Pentru a sparge gheața, primul trend discutat, PC-ul actual, este propus de jurnaliști, bloggeri și influenceri, alături de Intel. Sub conceptul-umbrelă "Se numește 2 în 1", colaboratorii din proiect vor discuta cu comunitățile lor semnificația "2 în 1" și așteptările de la acest tip de produs, întâi în mediul online, apoi și în prima întâlnire HUB Intel Friends & Trends.

Sistemele 2 în 1 reprezintă cea mai nouă categorie de dispozitive versatile, conectate și sigure. Îmbinând performanța unui laptop cu flexibilitatea unei tablete, sunt ideale pentru orice situație, la birou sau acasă. 2 în 1 reprezintă PC-ul momentului echipat cu tehnologii moderne. Dezbaterea pe tema PC-ului actual va cuprinde definiții, modele de utilizare, beneficii directe pentru utilizator, caracteristici tehnice, prețuri și disponibilități ale produselor.

"Nu întâmplător am ales ca primă temă de dezbatere PC-ul actual. Suntem nerăbdători să discutăm, cu prietenii noștri mai tineri, într-un cadru relaxat și cu umor, despre cum văd ei computerul momentului și la ce îl folosesc. Sperăm să îi avem alături și pe nostalgicii tehnologici, care au crescut odată cu brandul Pentium. Va fi o oportunitate deosebită să îi ascultăm vorbind pe aceștia despre ‹‹atunci›› și ‹‹acum›› în materie de tehnologie", a mai spus Manuela Ciugudean-Toma. "Suntem siguri că vor fi discuții foarte interesante și suntem nerăbdători să aflăm cum se conturează primul puzzle al tendințelor IT&C din România", a încheiat ea.

Cele mai citite