BenQ lansează noile proiectoare MX723 și MW724

BenQ lansează noile proiectoare MX723 și MW724, dedicate atât companiilor cât și mediului educațional, pentru utilizarea în săli de dimensiuni medii. Noile proiectoare din seria 7 au avantajul unui cost scăzut de utilizare și mentenanță.

MX723 proiectează imagini la rezoluție XGA (1024 x 768 pixeli), în timp ce MW724 afișează imagini WXGA (1280 x 800 pixeli), cu o luminozitate de 3.700 ANSI Lumeni și un contrast ridicat, de 13.000:1, ce asigură cele mai clare proiecții, indiferent de mediul în care sunt utilizate. Experienţa de vizualizare este întregită de paleta de culori redată de 1,07 miliarde culori şi de raportul de vizualizare nativ 4:3 pentru MX723, respectiv 16:10 în cazul modelului MW724, cu 5 moduri selectabile, potrivite pentru cele mai exigente cerinţe.

Zoom-ul optic, ce permite instalarea la diverse distanțe față de ecranul de proiecție, dar și în unghiuri diferite, îți oferă posibilitatea obținerii unei imagini cu diagonală de peste 7,5 metri, fie că instalezi proiectoarele mai departe sau mai aproape de ecran. MX723 are un zoom 1.6x, ceea ce înseamnă că pentru o imagine cu diagonala de 3m, acesta poate fi plasat atât la 3,5, cât și la 5,5 metri distanță față de ecran, mărimea imaginii rămânând constantă. Similar, modelul MW724 beneficiază de zoom optic 1.36x – proiectorul poate fi montat între 1,5 și 7 metri față de suprafața pe care se proiectează. Corecția dimensiunilor imaginii se realizează cu ajutorul funcțiilor 2D Keystone (reglaj de trapez pe verticală și orizontală) și Corner Fit (reglarea independentă a fiecărui colț al proiecției), ce asigură o redare la dimensiuni corecte, într-un dreptunghi perfect, chiar și pe suprafețe cu laturi care nu sunt paralele.

BenQ MX723 MW724

Durata de viaţă a lămpii noilor proiectoare este de 7.500 de ore în cazul MW724, și 5.000 de ore pentru modelul MX723 în modul SmartEco. Acesta ajustează automat puterea lămpii în funcţie de conţinutul proiectat pentru maximizarea economiei de energie și, în același timp, pentru a oferi cel mai bun contrast și luminozitate folosind minimum de energie necesară.

Costul scăzut de utilizare este asigurat prin modul Eco Blank. Poți reduce consumul de energie al proiectoarelor chiar și cu 70%: dacă nu detectează o sursă de semnal pentru mai mult de trei minute, acestea intră automat în modul Eco Blank, eliminând consumul inutil de energie și prelungind astfel durata de viaţă a lămpii.

Funcţia Auto Power Off permite modelelor MX723 și MW724 să se închidă automat după 20 de minute atunci când nu detectează o sursă de semnal. Când proiectoarele sunt inactive, dar conectate la priză – în mod standby, puterea consumată este de sub 0.5W.

MX723 și MW724 dispun de funcţia LAN Control pentru un management economic şi centralizat de la distanţă al tuturor proiectoarelor dintr-o clădire și sunt compatibile cu PJLink, AMX, Crestron Control System, în timp ce funcția LAN Display asigură proiectarea directă a imaginilor şi sunetului de la orice calculator conectat la rețeaua LAN a clădirii.

Prezentările din sala de clasă devin mai interesante cu ajutorul noilor proiectoare BenQ – acestea pot afișa patru modele de şabloane pentru învățare: formatul pentru scrisoare, partitură muzicală, foaie de lucru şi grafice, ceea ce înseamnă că orice tablă poate fi transformată într-un instrument interactiv. Mai mult, profesorii au posibilitatea de afișa subtitrările filmelor educative fără să mai fie nevoie de alte dispozitive externe, astfel că procesul de învățare se transformă într-o activitate plăcută pentru elevi, în timp ce difuzorul de 10W elimină nevoia de achiziționare a unui sistem de sunet separat.

Modelele MX723 și MW724 sunt disponibile prin partenerii autorizați BenQ pentru România (Darer, IT Direct, MGT Educational și Network One Distribution) la un preț recomandat de raft de 3.649 de lei pentru MX723 și 3.849 de lei pentru MW724.

Cele mai citite