Windows 10 va fi disponibil pe 29 iulie

Astăzi Microsoft a anunțat că Windows 10 va fi disponibil pe 29 iulie în 190 de țări. Windows 10 va oferi în mod continuu funcționalități inovatoare, precum și actualizări de securitate. Utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 și Windows 8.1 vor avea posibilitatea de a face upgrade gratuit la noul sistem de operare, astfel că sute de milioane de oameni din întreaga lume vor putea trece la Windows 10 în mod gratuit.

“Windows 10 reprezintă o noua generație de Windows, fiind conceput pentru a îl ajuta pe utilizator să realizeze tot mai mult,” a spus Terry Myerson, Corporate Vice President, Microsoft. “Windows 10 începe să dea formă viziunii Microsoft în ceea ce privește conceptul de “personal computing”, definit prin încrederea în modul în care protejam si respectăm informațiile personale ale clienților noștri, prin mobilitatea experienței de la un dispozitiv la altul, precum și prin interacțiunile naturale pe care utilizatorii le au cu dispozitivele lor Windows, incluzând vocea, funcționalitățile tactile, cerneala și hologramele.”

Windows 10 upgrade

Windows 10 aduce înapoi meniul Start, cunoscut și apreciat de utilizatori, ajutându-i in același timp să își găsească cu ușurință fișierele, aplicațiile selectate si ceea ce au adăugat la Favorite. Windows 10 pornește repede, revine în modul de lucru repede și ajută bateriile să dureze mai mult decât oricând. Windows 10 vine cu Windows Defender, care protejează de malware în mod gratuit, dar și cu angajamentul de a oferi actualizări gratuite pe parcursul întregului ciclu de viață al dispozitivului. Optimizat atât pentru tastatură cat și pentru touch, upgrade-ul la Windows 10 este conceput astfel încât să fie compatibil cu dispozitivele și aplicațiile Windows.

Fiind flexibil, Windows 10 oferă fiecăruia o experiență mai personalizată. Cortana, prima asistentă personală digitală veritabilă din întreaga lume, îi ajuta pe utilizatori în activitatea lor zilnică indiferent de dispozitivul utilizat. Cortana memorează preferințele fiecăruia, pentru a oferi recomandări relevante, acces rapid la informații și notificări importante, prin voce sau text. Windows Hello îi salută pe utilizatori folosind numele fiecăruia și le permite să se autentifice fără parolă – asigurând accesul instantaneu și în mod mai sigur la sistemul Windows 10, prin intermediul autentificării biometrice. Windows 10 permite, de asemenea, utilizatorilor să interacționeze cu dispozitivele lor cu ajutorul tradiționalelor tastaturi și mouse-uri, dar și în modalități mai naturale, folosind vocea, stylus-ul sau gestica.

Microsoft Edge, noul browser, conceput pentru a putea lucra online în moduri noi, vine cu funcționalități incorporate, precum cerneala, funcția de share sau afișarea adaptată pentru citit (reading view). Cortana este integrată în noul Microsoft Edge, astfel încât browser-ul oferă rezultate și conținut în mod rapid, pe baza preferințelor și intereselor individuale. Rapid, operativ și adaptabil, Microsoft Edge ii ajută pe oameni să se concentreze doar pe conținutul care îi interesează și să aibă o interacțiune activă cu web-ul.

Windows 10, cu versiuni noi pentru Word, Excel, PowerPoint, OneNote si Outlook, oferă o experiență unitară între PC și tabletă, adaptată pentru modul tactil. Conceput de la zero pentru a opera pe Windows, Office ii ajută pe oameni să creeze și să editeze cu ușurință documente Word, să facă notări în slide-urile PowerPoint, în timp real, cu ajutorul funcțiunilor de cerneală, precum și să le prezinte mai ușor, să creeze si să actualizeze tabele Excel, fără tastatură sau mouse, având comenzi adaptate pentru ecran tactil. De asemenea, si suita Office 2016 va funcționa foarte bine pe Windows 10.

Funcționalitatea Continuum permite dispozitivelor să se transforme, făcând posibile tranziții elegante de la tableta la PC și invers, permițând telefoanelor Windows să ofere o experiență de tip desktop. Xbox pe Windows 10 aduce vasta rețea de jocuri Xbox Live, atât pe PC, cat și pe tabletele cu Windows 10. Oamenii pot comunica cu prietenii lor pe PC-urile cu Windows 10 si pe Xbox One, în timpul oricărui joc și pot partaja conținut prin intermediul Gaming DVR. De asemenea, jocurile pot fi redate direct din consola Xbox One pe PC-urile sau tabletele cu Windows 10. Jocurile, dezvoltate pentru interfața de programare DirectX 12, vor cunoaște îmbunătățiri în ceea ce privește viteza, eficienta și capabilitățile grafice.

Pe 29 iulie utilizatorii pot trece la Windows 10 profitând de oferta de upgrade gratuit pentru PC-uri și tablete sau prin intermediul retailer-ilor care vând dispozitive cu Windows 10. Dispozitivele noi care vin cu Windows 8.1 vor face foarte ușor upgrade-ul in mod gratuit la Windows 10. Începând de astăzi se poate rezerva upgrade-ul gratuit. Mai multe informații sunt disponibile pe Windows.com.

Windows 10 pentru alte dispozitive va fi disponibil mai târziu anul acesta.

Cele mai citite