MSI Z170 XPower Gaming Titanium Edition preview

Primele imagini cu noua placa de baza MSI Z170 XPower Gaming Titanium Edition au aparut online. Noul varf de gama MSI, pentru entuziasti, continua linia XPower si aduce noi tehnologii, pentru stabilitate si anduranta. Titanium pe afara si pe dinauntru. PCB-ul argintiu, radiatorele placate cu argint si cablajul printat fac din noua XPower o atractie speciala.

Placa arata superb, intr-o combinatie de alb si negru, brazdata doar de o linie subtire, rosie, care separa partea audio de restul cablajului. MSI Military Class 5 intra in actiune si ofera componente de cea ma buna calitate, pentru a asigura sistemului longevitate si stabilitate.

MSI Z170 XPower Gaming

Denumirea 'Titanium edition' imi spune ca este cea mai avansata placa din seria ei, dar si ca vom vedea (probabil) o varianta similara, mai ieftina, pentru bugete mai reduse. VRM-ul este conceput pentru overclocking extrem, ca si la seria Z97 XPower, avand tot 16 faze de alimentare si un radiator masiv, pentru racire. A disparut racire cu lichid de pe VRM, dar e mai mult spatiu intre socket-ul procesorului si primul slot de PCIE. Acesta este un lucru bun pentru sesiunile de overclocking cu azot lichid, deoarece va fi mai mult loc intre pot-ul de azot si placa grafica.

Cele 4 sloturi de memorie DDR4 stau langa OC Dashboard, care ofera butoanele pentru overclocking. Fata de versiunile anterioare, OC Dashboard este detasabila si se conecteaza la placa de baza printr-un cablu, astfel incat sa nu existe riscul de inghet in timpul sesiunilor de overclocking cu azot lichid.

MSI Z170 XPower Gaming OC dashboard

MSI Z170 XPower Gaming Titanium Edition suporta SLI si Crossfire cu 4 placi. Vom vedea in scurt timp la ce viteze vor functiona sloturile, in acest caz, dar sigur cele 2 albe vor rula x16-x16, ca si pe Z97. Switchul de pe marginea inferioara a placii foloseste la oprirea sloturilor de care nu avem nevoie. Fata de Z97, care avea 5 sloturi, acum avem doar 4. Diferenta vine de la faptul ca, pe Z97, al doilea slot era folosit pentru situatia cand aveam doar o singura placa video, iar pentru 2 placi grafice foloseam sloturile 1 si 4. Acum il vom folosi pe primul, in ambele cazuri.

Stocarea M.2/U.2 are 2 conectori, iar ecranul pentru codurile de eroare a fost mutat in partea de jos, ceea ce este mult mai bine.

MSI Z170 XPower Gaming PCIE

 

 

 

Cele mai citite