Philips lansează, în România, a doua generație de televizoare cu Android

După lansarea în 2014 a primelor televizoare smart cu sistem Android, în România, TP Vision prezintă a doua generație de televizoare Philips, care utilizează sistemul de operare Android 5.0 (Lollipop). Primele modele care vor fi comercializate in România sunt seriile 5500 și 7000, acestea fiind disponibile în magazine începând cu săptămâna aceasta.

Ceea ce putea fi experimentat numai pe telefoanele inteligente sau pe tablete, acum poate fi încercat și folosit pe noile televizoare Philips, grație sistemului de operare Android L. Acesta oferă o platformă TV completă pentru utilizarea aplicațiilor mobile pe televizor, fiind compatibil, în același timp, cu funcția VOD (video on demand), a modelelor Philips, prin intermediul căreia utilizatorii pot urmări programele preferate, la orice oră din zi sau din noapte.

În afară de posturile preferate de radio, care pot fi urmărite prin intermediul serviciului de Internet radio, aplicația video YouTube este de asemenea disponibilă utilizatorilor. Pentru practicanții de yoga, pilates, fitness, cross fit, utilizatorii dispun de o plajă consistentă de aplicații, care prezintă programe de pregătire și întreținere a condiției fizice (Workout TV). Noile televizoare oferă și o listă de aplicații destinate special copiilor. Părinții pot opta pentru desene animate, programe educative, pot seta aplicațiile în funcție de vârsta celor mici sau în anumite cazuri chiar și limba, dacă doresc să-și familiarizeze copiii cu o anumită limbă straină.

Philips Android 7000

Utilizatorii pot descărca jocuri de pe platforma Google Play, ori pot experimenta unele dintre numeroasele titluri de la cei mai mari producători de jocuri din lume, fără a utiliza o consolă special creată. Totodată, noile televizoare Android 5.0 oferă o navigare ușoară și rapidă prin meniurile și galeriile aplicațiilor.

De asemenea, noile televizoare Philips joacă rolul unui centru de comandă al casei, datorită conectivității foarte ușoare la alte dispozitive inteligente din locuință. Sistemele de securitate și cele de control ale aplicațiilor domestice (precum aerul condiționat sau sistemul de monitorizare a copiilor)  pot fi de asemenea conectate și controlate prin intermediul noilor televizoare Philips. Întreaga experiență de conectare este completată de posibilitatea de a atașa, prin portul USB, diferite dispozitive externe, precum gamepad-uri sau tastaturi, cu ajutorul cărora poți controla confortabil conținutul de pe televizor.

Modelele din seria 5500 integrează un procesor Dual Core, în timp ce modelele din seria 7000 folosesc un procesor Quad Core. Ambele serii dispun de tehnologia Micro Dimming, ce are rolul de a îmbunătăți contastul televizorului, analizând imaginea cu procesor dedicat, identificând secțiuni diferite și reglând-o corespunzător. Cu ajutorul funcției Pixel Plus HD, calitatea imaginii este optimizată pentru a oferi imagini cât mai clare, cu detalii foarte exacte. Televizoarele din seria 7000 dispun de tehnologia Philips Ambilight, care face ca experiența de vizionare să fie mai captivantă, prin proiectarea unui halo de lumină, din spatele ecranului, pe peretele care-l înconjoară.

Televizoarele Philips Android 5.0 dispun de o memorie internă cu capacitate de până la 16 GB, pentru stocarea aplicațiilor, jocurilor și conținutului descărcat. Pentru cei care doresc mai mult spațiu de stocare, conectarea unui hard disk extern se poate face cu ușurință prin intermediul portului USB.

Cele mai citite